Φωτοβολταϊκή μικρή κάψουλα-σπίτι επιτρέπει στον κάτοχό της να ζει όπου θέλει δωρεάν

16 Φεβρουαρίου, 2017 4:22 ΜΜ
More videos

Την περασμένη άνοιξη, εμφανίστηκε το Eccocapsule, ένα κινητό μικρό σπίτι που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ζει ελεύθερα, οπουδήποτε στον κόσμο. Αναπτύχθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Nice, και πρόκειται για ένα καταφύγιο ηλιακής ενέργειας που πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά. Είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στον περιορισμένο αριθμό των 50 εκδόσεων.

Το Eccocapsule, έρχεται επιστρωμένο με μονωμένες ίνες υάλου, ηλιακούς συλλέκτες οροφής και περίβλημα από αλουμίνιο με 4 ρόδες για εύκολη μεταφορά. Επιπλέον, έχει δύο άγκιστρα στην οροφή που επιτρέπουν και άλλες επιλογές μεταφοράς. Το σπίτι μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερο ή γερανό.

Παρόλο που το συμπαγές εσωτερικό του είναι 2,51 τετραγωνικά μέτρα, είναι εξαιρετικά ευρύχωρο. Μπορεί να στεγάσει 2 άτομα και περιλαμβάνει τα απαραίτητα: μπάνιο με ντους και κομποστοποίηση, άνυδρη τουαλέτα, μια μικρή κουζίνα με νεροχύτη και φούρνο με 2 καυστήρες. Επιπλέον διαθέτει έναν καναπέ που μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι, χώρο για γραφείο και ηλεκτρική σύνδεση.

Για να τροφοδοτηθεί το σπίτι, διαθέτει μια πλήρως φορτιζόμενη μπαταρία των 10 κιλοβάτ, που διαρκεί για τουλάχιστον 4 ημέρες με 2,2 κιλοβάτ ανά μέρα χρήσης. Το καλύτερο είναι πως όλα ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα σπίτι Eccocapsule, η τιμή είναι στα 79.000 ευρώ. Οι προ-παραγγελίες περιορίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η παραγωγή ξεκίνησε επίσημα το 2016 και η παράδοση θα γίνει στις αρχές του 2017.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

[Website] [Facebook]