Εικόνες που κόβουν την ανάσα από τη φωτιά στο κάστρο της Μονεμβασιάς

24 Ιουλίου, 2017 3:11 ΠΜ
More videos

Η φωτιά είναι προσβάσιμη μόνο από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής – Οι κάτοικοι πιθανολογούν ότι ίσως ευθύνεται κάποιο βεγγαλικό, καθώς σήμερα γιορτάστηκε η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Κάστρο Μονεμβασιάς. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην κορυφή του κάστρου σε σημείο που δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στην περιοχή διεξάγονταν διήμεροι εορτασμοί για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς και η φωτιά δεν είναι απίθανο να προκλήθηκε από κάποιο πυροτέχνημα.

4186990

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 20.40 (23/07) σε τέτοιο σημείο, που μόνο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής μπορεί να προσεγγίσει, καθώς στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε, δεν υπάρχουν δρόμοι, ώστε να φθάσουν πυροσβεστικά οχήματα.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, «τα πράγματα πάνε καλά με την φωτιά και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ2

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Γιάννης Σούρλας, που μίλησε στο protothema.gr, τόνισε ότι είναι πολύ δυσπρόσιτο το σημείο, προσπάθησαν πυροσβέστες και υπάλληλοι του δήμου να το προσεγγίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ3

Όσον αφορά τα αιτία της πυρκαγιάς σε τόσο απόμερο μέρος, ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως να φταίει κάποιο από τα βεγγαλικά που ρίχτηκαν εκείνη την ώρα στον ουρανό της πόλης, λόγω του εορτασμού της επετείου της Απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου του 1821.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ4

[protothema] [nbst]

Ακολουθήστε μας στο facebook: