Φωτογραφίζουν γυναίκες που πάσχουν από Αλωπεκία για να σπάσουν τα φυλετικά στερεότυπα!

28 Ιουνίου, 2015 5:30 ΜΜ
More videos

Της Θένιας Παφραλίδου

“Baldvin” σημαίνει δύναμη, και είναι το όνομα του πρότζεκτ που πραγματοποιεί ένας σύλλογος από την Ισλανδία. Τράβηξαν πορτραίτα επτά γυναικών οι οποίες ήθελαν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την κατάστασή τους, η οποία είναι η Αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί την απώλεια των μαλλιών.

Η Γυροειδής Αλωπεκία χαρακτηρίζεται από απώλεια τριχών σε μία καλά περιγεγραμμένη στρογγυλή περιοχή, χωρίς κάποια ορατή αλλοίωση του δέρματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις εμπλέκεται μόνο μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, εντούτοις υπάρχουν περιπτώσεις  που μπορεί να αφορά περισσότερες της μίας περιοχές, είτε και ολόκληρο το κεφάλι, σπανιότερα ολόκληρο το σώμα, ενώ μπορεί να προσβάλλονται ξεχωριστά ή ταυτόχρονα με το τριχωτό της κεφαλής οι βλεφαρίδες, τα γένια και τα φρύδια.  Η Γυροειδής Αλωπεκία αφορά και τα δύο φύλα εξίσου.

Πολλά στερεότυπα υπάρχουν για τα δυο φύλα, ένα από αυτά είναι πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν μακριά μαλλιά. Ως εκ τούτου, οι φαλακρές γυναίκες δεν είναι πάντα αποδεκτές από την κοινωνία, όπως θα ήταν οι γυναίκες με μακριά μαλλιά. Το πρότζεκτ “Baldvin” έχει στόχο να έρθει στην επιφάνεια το θέμα αυτό και να στραφεί ενάντια στα φυλετικά στερεότυπα.

siggaella-1__880 siggaella-2__880 siggaella-3__880 siggaella-4__880 siggaella-5__880 siggaella-6__880 siggaella-7__880

Ακολουθήστε μας στο facebook: