Φωτογραφίες τροφοδοτούν τις θεωρίες για την ύπαρξη της Ατλαντίδας

6 Νοεμβρίου, 2017 12:15 ΜΜ
More videos

Καινούργια πλάνα μιας αρχαίας πόλης στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού πυροδότησαν φήμες ότι το φανταστικό νησί της Ατλαντίδας θα μπορούσε να είναι πραγματικό.

Οι αρχαιολόγοι με τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στην διάθεσή τους μπορούν να εξερευνήσουν πλήρως τα ερείπια της πόλης Ναν Μαντόλ.

Το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής “What on Earth” του Science Channel αποκαλύπτει καινούργιες αεροφωτογραφίες της περιοχής, η οποία χτίστηκε πάνω από μια λιμνοθάλασσα.

Καθώς η πόλη χωρίζεται από παλιρροϊκά κανάλια και προστατεύεται από τον ωκεανό από 12 θαλάσσιους τοίχους, θεωρείται η “Βενετία του Ειρηνικού.”

“Ήταν κέντρο λήψης αποφάσεων, κέντρο των πιο σημαντικών θρησκευτικών τελετών και ένα μέρος που ξεκουράζονταν οι παλιοί αρχηγοί του νησιού”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, Μαρκ Μακόι.

Σύμφωνα με το Smithsonian, τα κτίρια που απαρτίζουν την πόλη Ναν Μαντόλ αποτελούνται από περίπου 750.000 τόνους μαύρων βράχων.

Η πόλη ανακαλύφθηκε το 1928. Η πόλη Ναν Μαντόλ ήταν πρωτεύουσα της μυστηριώδους φυλής Σονταιλιέρ μέχρι το 1628 και μέχρι σήμερα θεωρείται αρχιτεκτονικό θαύμα.

Η δυναστεία των Σονταιλιέρ πέρασε αρκετούς αιώνες φτιάχνοντας τις πέτρινες κατασκευές, οι οποίες υπάρχουν ακόμα στα 92 τεχνητά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα στα ανοικτά των ακτών της νήσου Πονπέι.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: