Φωτογραφίες από τις μυστικές ζωές των σούμο της Ιαπωνίας

19 Ιουλίου, 2017 1:40 ΜΜ
More videos

Υπάρχει ένας μυστικός κόσμος των καλύτερων σούμο της Ιαπωνίας, όπου οι άνδρες καταναλώνουν 8.000 θερμίδες την ημέρα και φορούν μάσκες οξυγόνου ενώ κοιμούνται. Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του Τομοζούνα, του χώρου των σούμο στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, προκαλούν αίσθηση. Εκεί, 11 τεράστιοι παλαιστές φορούν μόνο το περίζωμά τους και προπονούνται.

Οι παλαιστές ή «Ρικίσι» όπως αλλιώς λέγονται, περνούν περισσότερες από 3 ώρες κάθε πρωί, κάνοντας προπονήσεις στο εθνικό άθλημα της Ιαπωνίας, που εμφανίστηκε από τον 15ο αιώνα. Ο πρώτος σούμο που θα πέσει ή θα βγει από τον χώρο, έρχεται αντιμέτωπος με την ήττα.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του Τομοζούνα, του χώρου των σούμο στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, προκαλούν αίσθηση. Εκεί, 11 τεράστιοι παλαιστές φορούν μόνο το περίζωμά τους και προπονούνται.

Οι παλαιστές ή «Ρικίσι» όπως αλλιώς λέγονται, περνούν περισσότερες από 3 ώρες κάθε πρωί, κάνοντας προπονήσεις στο εθνικό άθλημα της Ιαπωνίας, που εμφανίστηκε τον 15ο αιώνα.

Όταν τελειώσουν την προπόνηση στις 10:30 το πρωί, υπογράφουν αυτόγραφα και βγαίνουν φωτογραφίες πριν από το πρώτο από τα δύο καθημερινά τους γεύματα. Το μεσημεριανό γεύμα προετοιμάζεται από τους νεότερους παλαιστές. Αποτελείται από πόδια χοίρου, σαρδέλες ψημένες στη σχάρα ή τηγανιτές, ρύζι στον ατμό και τσάνκο νάμπε, ένα ζεστό πιάτο που σχετίζεται με τους σούμο, που καταναλώνουν ημερησίως 8.000 θερμίδες.

Οι παλαιστές κοιμούνται για αρκετές ώρες αμέσως μετά το φαγητό, φορώντας μάσκες οξυγόνου για να βοηθήσουν την αναπνοή τους. Απαθανατίστηκε η καθημερινή ζωή των παλαιστών στη βουδιστική βάση των ναών τους για το τουρνουά Grand Sumo της Ναγκόγια, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Απαθανατίστηκε η καθημερινή ζωή των παλαιστών στη βουδιστική βάση των ναών τους για το τουρνουά Grand Sumo της Ναγκόγια, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο γεννημένος στη Μογγολία Τομοζούνα Ογιακάτα ή αλλιώς ο ιδιοκτήτης του χώρου Τομοζούνα, παρακολουθεί την προπόνηση των παλαιστών του στο ναό Γκαντζότζι Γιακουσίντο, στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Όταν τελειώσουν την προπόνηση στις 10:30 το πρωί, υπογράφουν αυτόγραφα και βγαίνουν φωτογραφίες πριν από το πρώτο από τα δύο καθημερινά τους γεύματα.

Ο Τομοζούνα Ογιακάτα, ο ιδιοκτήτης του χώρου Τομοζούνα, παρακολουθεί την προπόνηση των παλαιστών του στο ναό Γκαντζότζι Γιακουσίντο στη Ναγκόγια.

Το μεσημεριανό γεύμα προετοιμάζεται από τους νεότερους παλαιστές. Αποτελείται από πόδια χοίρου, σαρδέλες ψημένες στη σχάρα ή τηγανιτές, ρύζι στον ατμό και τσάνκο νάμπε, ένα ζεστό πιάτο που σχετίζεται με τους σούμο, που καταναλώνουν ημερησίως 8.000 θερμίδες.

Εκτός από το φαγητό, τον ύπνο και την εμφάνιση, οι παλαιστές έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή προπόνηση και τους παραδοσιακούς θεσμούς οργάνωσης που έχουν αποτρέψει πολλούς Ιάπωνες από το να γίνουν σούμο. Έτσι, τη θέση τους παίρνουν ξένοι, κυρίως παλαιστές από τη Μογγολία, που αντιμετωπίζουν έναν σκληρό τρόπο αφομοίωσης.

«Η γλώσσα ήταν η μεγαλύτερη πηγή άγχους», δήλωσε ο Τομοζούνα Ογιακάτα, γνωστός με το όνομα Κουοκουτέχνο, ο πρώτος παλαιστής της Μογγολίας.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω τίποτα όταν μου έκαναν παρατηρήσεις ή ακόμα και όταν με επαινούσαν», είπε ο ίδιος, που είναι ένας από τους πρώτους έξι Μογγόλους που εισήχθησαν στο άθλημα το 1992.

Ο κόσμος των σούμο έχει να κάνει σε κάθε του πτυχή με την Ιαπωνία.

Οι σούμο Καϊσέι και Κουοκουσούχο που γεννήθηκαν στη Βραζιλία και τη Μογγολία αντίστοιχα, προετοιμάζονται για την προπόνησή τους.

Ο παλαιστής Κάιχο στέκεται στο χώρο προπόνησης και προετοιμάζεται, στο ναό Γκαντζότζι Γιακουσίντο.

Ο Τομοζούνα Ογιακάτα και οι παλαιστές του τρώνε το γεύμα τους στο εσωτερικό του ναού Γκαντζότζι Γιακουσίντο.

Ο μοναδικός πρωταθλητής από τη Μογγολία, ο Νουαμτζαβούν Τσεβέγκνουαμ, μιλάει σχεδόν άψογα Ιαπωνικά, έχει Γιαπωνέζα σύζυγο και εγκατέλειψε τη μογγολική του ιθαγένεια για να γίνει Ιάπωνας. Αυτό ήταν απαραίτητο για να γίνει δάσκαλος σούμο.

Η πλήρης αφομοίωση στην ιαπωνική κουλτούρα σημαίνει ότι οι ξένοι παλαιστές δεν αντιμετωπίζουν την κακή βούληση. Ο Τομοζούνα δήλωσε: «Φοράμε τα κιμονό και τα σανδάλια μας και ζούμε σύμφωνα με τους ιαπωνικούς κανόνες και τους κανόνες των σούμο. Είναι τυχαίο το ότι γεννηθήκαμε με διαφορετική εθνικότητα.»

Ο σούμο Καϊνισίκι επιστρέφει στην προπόνηση.

Ο παλαιστής Κουοκουταϊσέι φωτογραφίζεται με ένα μωρό, μετά την προπόνησή του.

Ο παλαιστής Καϊνόργου παίζει με παιδιά νηπιαγωγείου στο ναό της Ναγκόγια στην Ιαπωνία. Εκεί ξεκίνησε το τουρνουά την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τομοζούνα υπογράφει αυτόγραφα για τους θαυμαστές του μετά την προπόνηση.

Η διακόσμηση των φεστιβάλ Ταναμπάτα, γίνεται με ένα κλαδί μπαμπού και λωρίδες από πολύχρωμα χαρτιά. Συχνά είναι πάνω τους γραμμένες οι επιθυμίες των ανθρώπων και παρουσιάζονται στους παλαιστές από τους νηπιαγωγούς.

[DailyMail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: