Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΟι φωτογραφίες αυτής της μητέρας θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε...

Οι φωτογραφίες αυτής της μητέρας θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε το σώμα σας.

Η Laura Mazza, αντίθετα με τους περισσότερους ανθρώπους που προσπαθούν να παρουσιάσουν το εαυτό τους όσο πιο ωραίο στον κόσμο του διαδικτύου, αποφάσισε να δείξει το σώμα της όπως είναι πραγματικά μετά τον τοκετό. Δημοσίευσε αληθινές φωτογραφίες στο Facebook.

‘Στα αριστερά είναι το σώμα μου πριν από τα παιδιά’, έγραψε η blogger που εδρεύει στη Μελβούρνη και είναι μαμά δύο παιδιών, στο Facebook. ‘Δεν υπάρχουν ραγάδες. Ο ομφαλός είναι ψηλά. Το στομάχι είναι επίπεδο. Στα δεξιά είναι όπως είμαι τώρα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν  αυτή τη φωτογραφία. Δεν είναι ευχάριστη στο μάτι πια. Δεν είναι ένα σώμα που προκαλεί τον θαυμασμό. Αλλά ξέρετε κάτι; Έχω πετύχει περισσότερα με αυτό το σώμα, παρά με το παλιό σώμα μου. Έχω ζήσει περισσότερα, έχω δώσει περισσότερα, έχω απολαύσει περισσότερα. Έχω δημιουργήσει ζωή. Αυτό το σώμα θα πρέπει να γιορτάζεται και να θαυμάζεται.

Δεν έχει σημασία τι μέγεθος είσαι. Αξίζει να το γιορτάζουμε.’ Καλά τα λέει η Λόρα!

mother-body-before-after-child-birth-mum-on-the-run-laura-mazza-4

Η ανάρτηση της στο facebook. (ακολουθεί μετάφραση)Μετάφραση:

‘Οχι, δεν είναι φωτογραφίες μετά ή πριν την δίαιτα. Είναι όμως μια μεγάλη ιστορία με επιτυχία. Την γράφω από καρδιάς και με πληγώνει. Αριστερά είναι το σώμα μου πριν κάνω παιδιά. Η κοιλιά μου δεν είχε ραγάδες παρά μόνο τατουάζ και σκουλαρίκια. Είχα μια επίπεδη κοιλιά και τότε έκανα συνεχώς δίαιτα. Μάλιστα ανέβαζα και φωτογραφίες μου στο διαδίκτυο αλλά ήταν κάτι κοινωνικά αποδεκτό αφού ήταν σαν να φορώ ένα μπικίνι.

Έβγαζα συνεχώς φωτογραφίες που έδειχναν την πρόοδο μου και ότι βρισκόμουν όλο και πιο κοντά στον στόχο μου, δηλαδή να φτάσω σε ένα βάρος που να αγαπώ τον εαυτό μου. Δεν έτρωγα υδατάνθρακες και λαχανικά. Μόνο κρέας. Μου άρεσε αυτό γιατί έχανα γρήγορα κιλά. Όσα περισσότερα κόκαλα φαίνονταν τόσο περισσότερο εκτιμούσα το σώμα μου. Κατέληξα να μισώ το κρέας και είχα καούρες. Κι όμως ακόμα πίστευα ότι είμαι χοντρή. Δεν ήταν τίποτα άσχημο αλλά το σώμα ήταν δικό μου. Κανείς δεν θα με ρωτούσε εάν ήμουν υγιής ή σε φόρμα. Θυμάμαι οι άνθρωποι με θαύμαζαν και με ρωτούσαν τι γυμναστική έκανα. Θαύμαζα και εγώ το σώμα μου. Είχα πάρει ολόκληρη νέα γκαρνταρόμπα. Ήμουν περήφανη για το σώμα μου και το έκανα επίδειξη.  

Δεξιά είμαι εγώ μετά τους τοκετούς. Χαλαρή κοιλιά, ομφαλός πεσμένος, κανένα κόκαλο να εξέχει, μάλλον δίπλες με κυτταρίτιδα. Ξαφνικά τίποτα δεν ήταν εντάξει. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να βλέπουν αυτό το σώμα. Δεν το θαυμάζουν πια.

Αυτό το σώμα δεν είναι το αποτέλεσμα του κρέατος μόνο. Είναι το αποτέλεσμα του ότι έτρωγα τα πάντα. Φρούτα, λαχανικά, ρύζι, πατάτες, ψάρι, κοτόπουλο, κέικ,σοκολάτες.΄Ο λόγος όμως που το σώμα μου χάλασε είναι επειδή γέννησα ανθρώπους. Επίσης, λίγο κέικ το πρωί, λίγη ξάπλα περισσότερη στον καναπέ με τον άνδρα μου, λίγο κρασί παραπάνω. Ξαφνικά δεν αγαπούσα πια το σώμα μου. Ήταν λυπηρό.

Αυτό το  σώμα δεν άξιζε σέξι εσώρουχα και πολλές φορές δεν ήθελα να βγάζω φωτογραφίες γιατί ένοιωθα ότι ήμουν τεράστια. Δεν είχα κανέναν θαυμασμό για αυτό το σώμα.

Ένιωθα λες και οι άνθρωποι με ανάγκαζαν να αγαπήσω αυτό το σώμα. ‘Μόνο ένα έχεις.’ Όμως, εγώ ήθελα να είμαι αδύνατη όπως παλιά. Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν ήμουν ευτυχισμένη και σίγουρα όχι υγιής.

Όμως ξέρετε κάτι; Έχω πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα με αυτό το σώμα παρά με το παλιό μου. Έφαγα καλύτερα, έζησα περισσότερο, έδωσα ζωή, απόλαυσα περισσότερα. Αυτό το σώμα θα πρέπει να θαυμάζω και να εκτιμώ περισσότερο.

Θα έπρεπε να μου αρέσω και να με θαυμάζω. Να με αγαπώ.

Τώρα το καταλαβαίνω. Όλοι οι τύποι σώματος πρέπει να γιορτάζονται και μαζί και οι ιστορίες που τους ακολουθούν. Πάνω από όλα πρέπει να γιορτάζεται ο άνθρωπος. Το υγιές σώμα πρέπει να γιορτάζεται. Το υγιές μυαλό πρέπει να γιορτάζεται. Η υγεία είναι αυτό που πρέπει να προσπαθούμε να έχουμε και αυτό να καταφέρνουμε να θαυμάζουμε.

Ακόμη θέλω να γίνω όπως ήμουν αλλά θέλω να είμαι ήρεμη και να αγαπώ το όπως είμαι τώρα. Θέλω να γίνω πάλι λεπτή αλλά με ένα υγιή τρόπο, σωματικά και πνευματικά. Θέλω να είμαι περήφανη και γαλήνια με το σώμα μου. Θέλω να μου αρέσω και έτσι όμως. Όχι, θέλω να με αγαπώ.

Δεν έχει σημασία τι νούμερο ρούχα φοράς. Αξίζεις τα σέξι εσώρουχα και την καινούρια γκαρνταρόμπα.

Λοιπόν, αγάπησε το σώμα σου γιατί πραγματικά έχεις μόνο ένα.Τα πιο σημαντικά