Η φωτογραφία με τον Iππόκαμπο που δείχνει το μέγεθος της θαλάσσιας ρύπανσης

30 Οκτωβρίου, 2017 12:11 ΜΜ
More videos

Μια φωτογραφία ήταν αρκετή για να δείξει το μέγεθος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος παγκοσμίως.

Ο φωτογράφος Justin Hofman απαθανάτισε τη στιγμή που ένας μικρός ιππόκαμπος πιάστηκε από μια μπατονέτα για να γλιτώσει από τα ρεύματα της θάλασσας.

Justin Hofman

Όταν δημιουργούνται ρεύματα στη θάλασσα, οι ιππόκαμποι επειδή είναι πολύ ελαφριοί, πιάνονται με την ουρά τους από πράγματα που επιπλέουν στη θάλασσα για επιβιώσουν, όπως για παράδειγμα, τα φύκια.

Θεατής αυτού του περιστατικού ήταν ο φωτογράφος Hofman σε έναν ύφαλο κοντά στο νησί Sumbawa στην Ινδονησία.

Justin Hofman

Ο ιππόκαμπος πηδούσε από το ένα φύκι στο άλλο μέχρι που η παλίρροια έφερε σκουπίδια προς την επιφάνεια. Κυρίως πλαστικά αντικείμενα. Ο ιππόκαμπος άφησε το φύκι και πιάστηκε από ένα κομμάτι πλαστικό. Το ρεύμα όμως, του πήρε και αυτό το όχημα και τελικά πιάστηκε από μια μπατονέτα.

Our Blue Planet: Justin Hofman’s seahorse photograph

It’s back this weekend… #BluePlanet2

(Via BBC Earth)

Δημοσιεύτηκε από Newsbeat στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

 

«Είναι μια φωτογραφία που θα ευχόμουν να μην ήταν αληθινή, αλλά είναι, και όλοι πρέπει να την δουν. Όλα ξεκίνησαν όταν βρήκα την ευκαιρία να φωτογραφήσω έναν μικρό χαριτωμένο ιππόκαμπο, κάτι όμως που μετατράπηκε σε ενόχληση και θλίψη όταν είδα το ρεύμα να φέρνει τόσα πολλά σκουπίδια και πλαστικά.

Η φωτογραφία είναι η αλληγορία της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης των ωκεανών», ανέφερε ο φωτογράφος στο λογαριασμό του στο Instagram.

[econews]