Η φωτογραφία που εξέθεσε πολλούς

2 Αυγούστου, 2017 5:59 ΜΜ
More videos

Περίγελος στη Νορβηγία μια ακροδεξιά οργάνωση. Ένα οπτικό τρικ προκάλεσε κοινωνικο-πολιτικό ντελίριο.

Ντελίριο σχολίων προκάλεσε η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στον προσωπικό λογαριασμό της ακροδεξιάς νορβηγικής οργάνωσης “Fedrelandet viktigst” (“Η Πατρίδα πρώτη”).

Ένα χρήστης του Facebook εν ονόματι Johan Slattavik, τράβηξε με το κινητό του μια φωτογραφία από ένα λεωφορείο και τη δημοσιοποίησε στη σελίδα της ομάδας. Σε αυτή, απεικονίζονταν έξι άδεια καθίσματα. Ο τρόπος ωστόσο που πέφτει το φως του ήλιου, σε συνδυασμό με την προκατάληψη των θεατών-μελών της ομάδας απέναντι στους μουσουλμάνους μετανάστες, τους έκαναν να δουν αντί για άδειες θέσεις, έξι γυναίκες με μπούρκα.

Την ανάρτηση συμπλήρωσε θέτοντας στα μέλη της ομάδας το ερώτημα: «Τι γνώμη έχει ο κόσμος γι αυτό;». Περισσότερα από 100 άτομα απάντησαν και άρχισαν να σχολιάζουν ότι η εικόνα αυτή με τις “έξι μουσουλμάνες” αποτελεί ένδειξη του «εξισλαμισμού» της Νορβηγίας, συμπληρώνοντας ότι η φωτογραφία είναι «τρομακτική» και «τραγική».

Κάποιος αναρωτήθηκε εάν οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν όπλα και εκρηκτικά κάτω από τα ρούχα τους, ενώ ένας άλλος έγραψε ότι αυτό που φοβόταν ότι θα συμβεί το 2050, συμβαίνει τώρα στη Νορβηγία.

Δείτε την ανάρτηση.

 

Η “απάτη” αποκαλύφτηκε όταν ο Slattavik παραδέχθηκε ότι τράβηξε σκόπιμα τη φωτογραφία και ήθελε να δει τι σχόλια θα αποσπούσε. Πέραν του κωμικού στοιχείου, ο τρόπος που ανταποκρίθηκε ο κόσμος στην εν λόγω φωτογραφία, αντικατοπτρίζει τον φόβο και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζει μερίδα Νορβηγών τους μουσουλμάνους μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα τους.

[washingtonpost] [news247]

Ακολουθήστε μας στο facebook: