Η φωτογραφία από τη χιονισμένη Σκόπελο που κάνει θραύση.

9 Ιανουαρίου, 2017 1:09 ΠΜ
More videos

Θύμα της επέλασης του χιονιά έπεσε μεταξύ άλλων και η Σκόπελος η οποία  πνίγηκε κυριολεκτικά στο χιόνι.

Μάλιστα, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θέλοντας να δώσουν μια διαφορετική νότα επέλεξαν μίνι έλκηθρα προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους απολαμβάνοντας τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή μή μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

Για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Νέου Κλήματος Σκοπέλου, Γεωργία Διαμάντου.

«Χθές έφυγε το πλοίο Πρωτέας από το λιμάνι του Βόλου για να προσεγγίσει το λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου. Λόγω της πυκνότητας του χιονιά, παρόλο που τα μηχανήματα ήταν στους δρόμους και δούλευαν συνεχώς, δεν κατέστη εφικτή η προσέγγιση. Ετσι, ο καπετάνιος Γεώργιος Αντωνίου αποφάσισε να συνεχίσει το πλοίο για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες περαιτέρω και αποφάσισε να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι του Αγνώντα. Εκεί έδεσε το πλοίο, ωστόσο δέκα άτομα δεν κατάφεραν να εξέλθουν εγκαίρως και επενέβη το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου για την μεταφορά των ατόμων στην χώρα Σκοπέλου. Ακόμη, εγκλωβισμένοι πολίτες υπάρχουν στις περιοχές Πεύκια, Ράχες και Άγιοι Ανάργυροι. Ο δρόμος από τα σφαγεία Σκοπέλου μέχρι και Ελικοδρόμιο είναι κλειστός ενώ από νωρίς το πρωί τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα πιάσουν δουλειά να ανοίξουν τους δρόμους. Θερμές ευχαριστίες στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου που πάντα προσπαθεί και κάνει το καλύτερο», τόνισε η κυρία Διαμάντου.

[newsit] [ief]