Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Στάχτη 20.000 στρέμματα δάσους

20 Μαΐου, 2021 12:54 ΜΜ
More videos

Μάχη με τις φλόγες και αγώνα δρόμου κάνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει φτάσει στο Αλεποχώρι.Με έναν πρόχειρο και όχι επίσημο απολογισμό, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν πως έως τώρα έχουν καεί 18.000-20.000 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έχουν καταστραφεί και δεκάδες σπίτια.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

«Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας. Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν, πήραμε το αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα, όταν σβηστεί η φωτιά θα επιστρέψουμε» ανέφερε κάτοικος του Αλεποχωρίου σε δηλώσεις του στο MEGA..
«Είμαι stand by από τις δέκα εχτές το βράδυ. Το πρωί κατά τις 3-4 τα ξημερώματα κόρναραν τα περιπολικά έξω από το σπίτι. Άκουσα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. Η φωτιά μπήκε στα Γεράνια Όρη, έφτασε στη Μαυρολίμνη, και μετά φύγαμε από το σπίτι. Είμαστε από τις 4.30 το πρωί στην παραλία. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 600 μέτρα από το σπίτι μου. Τώρα η φωτιά είναι στον οικισμό Παρασκευά και κατεβαίνει προς τα Μέγαρα. Ακούμε ότι έχουν καεί σπίτια στη Μαυρολίμνη. Όταν σηκώθηκα ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν να κατέβουμε όλοι στην παραλία» περιέγραψε άλλος κάτοικος.

Ακολουθήστε μας στο facebook: