Φωτιά στο Μάτι – Με μαύρες μπλούζες στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς

23 Ιουλίου, 2022 6:53 ΜΜ
More videos

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μαύρη μέρα του 2018, όταν η φωτιά στο Μάτι στέρησε τη ζωή από 102 ανθρώπους, κατέστρεψε περιουσίες και άνοιξε μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ…

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, συγγενείς εκείνων που πέθαναν στη φωτιά αλλά και κάτοικοι που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίων Θωμά και Πορφυρίου για το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων.

Ήταν εκεί άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από την τραγωδία. Που η ζωή τους δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν «Κόκκινο Λιμανάκι 23.07.2018».

Παρόντες στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς στο Μάτι ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Είναι μια ημέρα μνήμης και βέβαια είναι μια ημέρα προσήλωσης στο να μπορέσουν εκείνοι που προσπαθούν για την κοινωνία να τους βοηθούμε και να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν. Ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι παρόμοιο», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης.

«Είναι μια ημέρα μνήμης που δεν ξεχνάμε τίποτα. Δεν ξεχνάμε ούτε αυτούς που έφυγαν ούτε τις υποσχέσεις. Ξαναφτιάχνουμε την περιοχή με πολεοδομικούς και περιβαλλοντολογικούς κανόνες έχοντας στη μνήμη μας ότι δεν πρέπει αυτά να ξανασυμβούν», είπε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.