Φωτιά στην Πεντέλη: Γυναίκα με παιδί εγκλωβίστηκε σε σπίτι – Η αγωνιώδης διάσωσή τους

19 Ιουλίου, 2022 11:07 ΜΜ
More videos

Την δραματική διάσωση μιας γυναίκας που εγκλωβίστηκε στο σπίτι μαζί με το μικρό παιδί της περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εθελοντής Πυροσβέστης Πέτρος Παπαδόπουλος.

Η ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΝΤΡΑΦΙ

Η γυναίκα, σύμφωνα με τον κο Παπαδόπουλο που εξακολουθεί να βρίσκεται στο φλεγόμενο Ντράφι, ευτυχώς διασώθηκε.

” Η γυναίκα ήταν πανικόβλητη, η φωτιά πέρασε από δίπλα” περιέγραψε αναφέροντας πως το σπίτι της δεν κάηκε.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν έχει αντιληφθεί μέχρι ώρας καμμένα σπίτια.

Οι εθελοντές έσπευσαν να την εντοπίσουν αφότου ενημερώθηκαν από τον σύζυγό της πως δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της τηλεφωνικά.

Ο κος Παπαδόπουλος συνόψισε πως η κατάσταση στο Ντράφι είναι πολύ δύσκολη.

Δείτε την μαρτυρία εδώ

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι ο αέρας στο βουνό κάνει συνέχεια στροβιλισμούς και γυρνάει κατευθύνσεις στην πυρκαγιά συνεχώς.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει 58 οχήματα και 150 αστυνομικούς, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στη μάχη που δίνουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πεντέλης.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στην Πεντέλη η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/07), ενώ η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη. Οι δυνάμεις των Πυροσβεστών οι οποίες επιχειρούν στο σημείο είναι πολύ ισχυρές καθώς πολλά διάσπαρτα μέτωπα κατακαίνε την περιοχή.

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη της Πεντέλης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης στην Πεντέλη με 2 ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και 2 τροχοφόρους Φορτωτές. Είναι σε 2ωρη ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.