Φωτιά στην Πεντέλη: Έστησαν ανθρώπινο «τείχος» στο Παίδων – Συγκλονίζει η ηρωική μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων

21 Ιουλίου, 2022 12:48 ΠΜ
More videos

Ηρωική μάχη έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να σώσουν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το οποίο είχε περικυκλωθεί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη.

Το Νοσοκομείο Παίδων εκκενώθηκε άμεσα, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης -ενώ οι φλόγες έκαιγαν ακόμη- «εγκλωβίστηκε» από την πυρκαγιά.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής για να καταφέρουν να γλιτώσουν το νοσοκομείο, έστησαν ένα ανθρώπινο «τείχος». Αυτή τη μάχη τους κατέγραψε η κάμερα του OPEN με τον δημοσιογράφο του ethnos.gr Κώστα Ασημακόπουλο

Με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 τοπική ώρα την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε πριν από λίγο η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Πόσα στρέμματα επηρεάστηκαν από τη φωτιά στην Πεντέλη/meteo.gr

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Συγκλονιστικό βίντεο με την τιτάνια μάχη

H τιτάνια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, καταγράφηκε και σε άλλο βίντεο.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις χθεσινές επιχειρήσεις, συγκλονίζουν.

Bίντεο, που δημοσιεύτηκε στο προφίλ του Forecast Weather Greece στο Facebook, δείχνει τους πυροσβέστες καθώς προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο με τις μάνικες στα χέρια. Λόγω των δυνατών ανέμων αναζωπυρώνεται και κατευθύνεται προς τα πάνω τους. Οι πυροσβέστες τρέχουν προς τα πίσω, ενώ σπίθες και στάχτες σκορπίζονται παντού.

Δείτε το βίντεο: