Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΦονικό στα Ανώγεια: Σπαράζει η μάνα του Ξυλούρη έξω από τα δικαστήρια...

Φονικό στα Ανώγεια: Σπαράζει η μάνα του Ξυλούρη έξω από τα δικαστήρια «Παιδάκι μου»

Αναβιώνει και πάλι σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για το διπλό φονικό στα Ανώγεια με την απολογία του Μανόλη Καλομοίρη.

Απαρηγόρητη είναι η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη, η οποία μαυροφορεμένη μοιρολογά και χτυπιέται για τον άδικο χαμό του παιδιού της. Καθισμένη έξω από τα δικαστήρια σπαράζει για την απώλεια του παιδιού της που δεν πρόκειται να δει ποτέ πια. “Παιδί, παιδί, παιδάκι μου” μοιρολογάει ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια το Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργος Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη, είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν για τις 2 και 3 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανόλη για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμάται ότι η αυλαία θα πέσει μετά από δύο δικασίμους.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις.

Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

Πηγή: Neakriti

Τα πιο σημαντικά