Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΦωνή λαού: Χιλιάδες στους δρόμους σε όλη τη χώρα για την τραγωδία...

Φωνή λαού: Χιλιάδες στους δρόμους σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε ξεσηκωμό βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα με στόχο να ακουστεί η φωνή της διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συνέβη μια εβδομάδα πριν και έχει «πάγωσε» το πανελλήνιο.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να φωνάξουν πως οι ζωές τους μετράνε και πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει ξανά μια τραγωδία σαν εκείνη της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα

Στους δρόμους του κέντρου της πόλης έχει κατεβεί η ΑΔΕΔΥ αλλά και φορείς και συλλογικότητες.

ath6 ath1 ath3 ath4 ath5 ath2

Στην Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία» πραγματοποιούν διαδήλωση στην Καμάρα μέλη σωματείων, κινήσεων και οργανώσεων.

thes3 1 thes1 1 thes6 thes7 thes4 1 thes2 2

Στην Λάρισα

Μεγάλη συγκέντρωση σε όγκο και αριθμό, πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Λάρισας, νέων παιδιών, αλλά και εργαζομένων, πραγματοποιείται στη κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως «Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί, αλλά και «νέα γενιά σου κλέβουν την ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και εσύ», μαθητές κρατούν πανό διεκδικώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πολύνεκρο τροχαίο.

larisa1 2 larisa2 1

Στη Δράμα

Στην Δράμα, στους δρόμους κατέβηκαν μαθητές, φορείς και σωματεία με κύριο αίτημα να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

dr2 dr1 dr4Τα πιο σημαντικά