Φοιτήτρια γδύθηκε της επειδή η καθηγήτριά της είπε ότι το σορτσάκι της ήταν κοντό

10 Μαΐου, 2018 10:11 ΜΜ
More videos

Μια τελειόφοιτη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ έβγαλε τα ρούχα της και έμεινε με τα εσώρουχα, ενώ παρουσίαζε την διατριβή της σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τις “καταπιεστικές πεποιθήσεις”, αφού ισχυρίζεται ότι μια καθηγήτριά της κατέκρινε το σορτσάκι που φορούσε.

Η Λέτιτια Τσαϊ έβγαλε τα ρούχα της μπροστά σε καθηγητές και φοιτητές το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια παρουσίασης της διατριβής της.

Αυτή η κίνηση ήταν η απάντηση της φοιτήτριας στην καθηγήτρια Ρεμπέκα Μαγκόρ, η οποία σύμφωνα με την κοπέλα της είπε ότι το σορτσάκι της ήταν πολύ κοντό κατά την διάρκεια μιας δοκιμαστικής παρουσίασης την περασμένη εβδομάδα.

“Το πρώτο πράγμα που μου είπε η καθηγήτρια ήταν ‘πραγματικά αυτό θα φορέσεις”, έγραψε η φοιτήτρια στην σελίδα της στο Facebook.

“Το σορτσάκι που φοράς είναι πολύ κοντό”, μου είπε. “Στην συνέχεια μου είπε μπροστά σε όλη την τάξη ότι προσέλκυα τα αντρικά βλέμματα στο σώμα μου και αποσπούσα την προσοχή τους από το περιεχόμενο της διατριβής μου”, πρόσθεσε η κοπέλα.

Η Τσάι ανέφερε ότι αργότερα ένας άλλος φοιτητής συμφώνησε με την καθηγήτρια και εκείνη αποφάσισε να φύγει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με την κοπέλα, στην συνέχεια η καθηγήτρια πήγε και βρήκε την κοπέλα και την ρώτησε τι γνώμη θα είχε η μαμά της για τα ρούχα που φορούσε.

“Δεν λέω στους φοιτητές μου τι να φορέσουν, ούτε μπορώ να καθορίσω για αυτούς το είναι κατάλληλο ντύσιμο και τι όχι. Τους ζητώ να σκεφτούν μόνοι τους και να αποφασίσουν”, ανέφερε η καθηγήτρια στο Cornell Sun.

Αργότερα, κάποιοι φοιτητές ανέφεραν ότι η καθηγήτρια απολογήθηκε πολλές φορές για την επιλογή των λέξεων που έκανε και παραδέχτηκε ότι η φράση “κοντό σορτσάκι” στις γυναίκες έχει ένα βαρύ πολιτισμικό και πολιτικό φορτίο.

[dailymail]