Ανησυχία στον κόσμο: Μετά την Corona έρχεται η Florona;

1 Ιανουαρίου, 2022 5:07 ΜΜ
More videos

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νόσου Florona, η οποία συνδυαζει το στέλεχος του κορωνοϊού και της γρίπης.

Όσον αφορά στα συμπτώματα της “Florona”, τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσει σειρά σοβαρών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και άλλων αναπνευστικών επιπλοκών και της μυοκαρδίτιδας, η οποία ενέχει κίνδυνο θανάτου ελλείψει ιατρικής φροντίδας.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), η Covid-19 όσο και η κοινή γρίπη μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ο πυρετός, η κόπωση, οι μυϊκοί πόνοι, ο πονόλαιμος, η δύσπνοια, ο εμετός και η διάρροια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Υediot Ahronot , το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη μοναδική αυτή περίπτωση της florona», ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταλήξει σε κάποια συμπέρασμα, π.χ. αν η ταυτόχρονη προσβολή από γρίπη και κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σοβαρή λοίμωξη. Αξιωματούχοι εκτιμούν πως και άλλοι ασθενείς μπορεί να έχουν κολλήσει και τους δύο ιούς.

Πάντως, η νεαρή γυναίκα -που φέρεται να είναι ανεμβολίαστη- είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, να πάρει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Μέχρι στιγμής βέβαια το twitter αντιμετωπίζει με χιούμορ την κατάσταση. Δείτε μερικά ξεκαρδιστικά ελληνικά και ξένα tweets: