Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
διεθνήΦλόριντα: Νύφη έβαλε κρυφά κάνναβη στο γαμήλιο φαγητό, στο νοσοκομείο οι καλεσμένοι

Φλόριντα: Νύφη έβαλε κρυφά κάνναβη στο γαμήλιο φαγητό, στο νοσοκομείο οι καλεσμένοι

Μια νύφη από τη Φλόριντα και η υπεύθυνη τροφοδοσίας του γάμου της συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι «εμπλούτισαν» το γαμήλιο γεύμα, που περιείχε λαζάνια κ.ά, με κάνναβη, με αποτέλεσμα πολλοί από τους καλεσμένους να παρουσιάσουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η Ντάνια Σέα Σβόμποντα, 42 ετών, και η υπεύθυνη του catering Τζόσλιν Μοντρινίς Μπράιαντ, 31 ετών, κατηγορούνται από κοινού συμφώνησαν να μπει στο φαγητό κάνναβη, εν αγνοία των παρευρισκομένων, πολλοί από τους οποίους αρρώστησαν πολύ και χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Οταν οι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για την υπόθεση και ξεκίνησαν έρευνα ρώτησαν το ζευγάρι αν είχε κάποια ανάμιξη με τον ανυποψίαστο σύζυγο να κοιτά αποσβωλομένος.

Οι αρχές συνέλεξαν τρόφιμα και γυάλινα σκεύη από τον χώρο του γάμου που είχαν χρησιμοποιήσει οι καλεσμένοι, όπως ένα ποτήρι μπύρας, λαζάνια και επιδόρπια. Στα λαζάνια αργότερα ανιχνεύτηκε THC (τετραϋδροκανναβινόλη)

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τουλάχιστον 3 επισκέπτες είχαν την ουσία στον οργανισμό τους.

Μερικοί καλεσμένοι ανέφεραν ότι ένιωθαν «μαστουρωμένοι» και «άρρωστοι» ενώ ένας άλλος είπε ότι ένιωθε «τσούξιμο, νευρικότητα και είχε εξαιρετικά ξηρό στόμα» αφότου έφαγε στον γάμο.

Μια γυναίκα που παρευρέθηκε στον γάμο είπε στον ανακριτή ότι ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο ένιωθε παρανοϊκή και «πίστευε ότι ο σύζυγός της … δεν της έλεγε την αλήθεια για τα άλλα μέλη της οικογένειας» και ότι ο πεθερός είχε πεθάνει και δεν της το έλεγε κανείς. Είπε ότι ήταν εκτός εαυτού και απείθαρχη στα επείγοντα και ότι χρειάστηκε να της χορηγηθούν φάρμακα για να ηρεμήσει.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι τρεις καλεσμένοι του γάμου, που έκαναν εξετάσεις ούρων, ήταν θετικοί στην κάνναβη.

Μια καλεσμένη είπε στις εισαγγελικές αρχές, ότι αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν «φτιαγμένη», ρώτησε τη νύφη εάν «είχε βάλει μαριχουάνα στο ελαιόλαδο» με εκείνη να απαντάει καταφατικά και με εμφανή ενθουσιασμό.

Οι δύο κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τον Ιούνιο.

(με πληροφορίες από CNN)

Τα πιο σημαντικά