«Φλερτάρει» με τον Δήμο της Αθήνας ο Γκλέτσος

16 Οκτωβρίου, 2020 3:24 ΜΜ
More videos

Ο Απόστολος Γκλέτσος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας. Ο γνωστό ηθοποιός που απέκτησε και φήμη για την προσφορά του στα κοινά ως δήμαρχος Στυλίδας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT» και μίλησε για όλους και όλα.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη άφησε ανοιτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δήμο της χώρας στις επόμενες εκλογές ακόμα και απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην Αθήνα ανέφερε: «Θα έκανα μία βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας, θα μετρούσα τις δυνάμεις μου θα έλεγα το μυστικό στους μόνιμους συνεργάτες μου και μετά θα βλέπαμε αν θα μπορούσαμε να στήσουμε συνδυασμό».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Γκλέτσος αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Κώστα Μπακογιάννη δίνοντα ακόμα περισσότερη τροφή στα σενάρια: «Είχα θέμα μαζί του όταν θα διεκδικούσαμε τον ίδιο θεσμό. Τώρα που δέχεται κάποιες κριτικές, βλέπω ότι καλώς έπραξε, επιτέλους έσπασε αυγά. Πιλοτικά ίσως έκανα και εγώ τον μεγάλο περίπατο. […] έκανε τη δουλειά που ήταν να κάνει, δεν του βγήκε και τώρα πάει παρακάτω».

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε και για τη θητεία του ως δήμαρχος και αποκάλυψε ότι ήταν στόχευε να γίνει περιφεριάρχης αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ρίχνοντας και δεύτερη καρφί στην πολιτική οικογένεια. Συγκεκριμένα είπε: «Ήμουν δήμαρχος για δύο θητείες, 8,5 χρόνια. Βραβεύτηκα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το περισσότερο κατά κεφαλήν και επί τις 100 απορρόφησης ΕΣΠΑ και για καινοτομία και για νέες ιδέες. Δεν θα ήθελα να ξαναγίνω, είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Ήθελα να γίνω περιφεριάρχης και δεν τα κατάφερα ελέω του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φέρθηκε, και του το κρατάω με παράπονο και όχι κακία, με έναν τρόπο που δεν το περίμενα. Τότε δεν ήμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ τότε στηρίχθηκα από νεοδημοκράτες».

Η αγάπη για τον Καραμανλή

Την ίδια στιγμή ο ίδιος φρόντισε να εκδηλώσει την αγάπη του για τον Καραμανλή αλλά και την συμπάθεια του για τον Τσίπρα. Ως υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Απόστολος Γκλέτσος βλέπει στον Αλέξη Τσίπρα, έναν γνήσιο ηγέτη, όπως είπε χαρακτηριστικά, όμως αποκάλυψε ότι έχει άριστες σχέσεις με πολλά στελέχη της ΝΔ, έχοντας ιδιαίτερη αδυναμία στον Εθνάρχη Καραμανλή: «Είναι μία προσωπική συμπάθεια που ήθελα να την κάνω και στην πράξη. Έχει τη στόφα του λαϊκού, γνήσιου ηγέτη και είναι και αυτόφωτος. Έχω πολύ καλή σχέση με το λαό της ΝΔ και με πολλά στελέχη.Έχω δηλώσει παντού ότι είμαι καραμανλικός, αγαπώ τον Καραμανλή, τους Καραμανλήδες», τόνισε ο πρωήν δήμαρχος Στυλίδας.

Τα λάθη της ΝΔ

Απαντώντας στην ερώτηση τι είναι αυτό που τον έχει απογοητεύσει στη διαχείρηση από τη Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε: «Έχουν προσλάβει λιγότερους στα νοσοκομεία από αυτούς που προβλέπεται, είναι 5.000 λιγότεροι. Στους μικρομεσαίους που είναι η ραχοκοκαλιά της ΝΔ, δεν της έδωσε cash όπως έδωσε όλη η Ευρώπη, τους έδωσε θαλασσοδάνειο».

«Τα έχει πάρει όλα στα χέρια του ο Μητσοτάκης»

Ο Απόστολος Γκλέτσος σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβαθμίζει τους υπουργούς και έχει συγκεντρώσει την εξουσία στα δικά του χέρια: «Επί ΣΥΡΙΖΑ ο κάθε δήμαρχος μπορούσε να πάρει τον οπουδήποτε υπουργό και αν όχι σήμερα, αύριο να μιλήσει μαζί του. Μιλάω συνέχεια με δημάρχους δεν μπορούν να βρουν κανέναν (σ.σ. τώρα) υπουργό γιατί τα έχει πάρει όλα στα χέρια του ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν, τρίμηνο με το τρίμηνο τους υποβαθμίζει και αυτό φαίνεται», τόνισε.