Φλαμπουράρης: «Καταφέραμε να δώσουμε τη 13η σύνταξη κόντρα στο ΔΝΤ»

28 Δεκεμβρίου, 2016 2:18 ΠΜ
More videos

Για 13η σύνταξη έκανε λόγο την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τη στιγμή που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωνε στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι (το επίδομα στους συνταξιούχους) αποτελεί εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη .

«Καταφέραμε με το πλεόνασμα με το οποίο υπήρχε και χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το πρόγραμμα, να δώσουμε την 13η σύνταξη, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω από 850 ευρώ το μήνα. Και αυτή την προσπάθεια την κάναμε κόντρα στο ΔΝΤ και τους Γερμανούς και κόντρα και στους εδώ εκπροσώπους τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την διάρκεια παράδοσης τμήματος της Ιονίας Οδού.

Σάς θυμίζω απλά, συνέχισε, «ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα το οποίο καταψήφισε την πρόταση αυτή στην ελληνική Βουλή (σ.σ ψήφισε ‘‘παρών’’). Αυτό δεν το λέω για να μιλήσω συνολικά για τη συμπεριφορά αυτού του κόμματος.

skai

Το λέω για να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε και το εννοώ με θετικό πρόσημο, να επιστρέψουν στην κυβέρνηση αυτοί οι άνθρωποι που επί 40 χρόνια δημιούργησαν αυτά τα αδιέξοδα, έφεραν τον κόσμο στην καταστροφή και τώρα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το ίδιο θα κάνουν και χειρότερα».

Επίσης, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε «στις συνθήκες στις οποίες η κυβέρνηση παρέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, συνολικά ένα κράτος και μια κοινωνία που ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και πρόσθεσε: «Οι δυσκολίες δεν έρχονταν μόνο από τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά και από αυτούς που τις δημιούργησαν από την μια μεριά, οι εσωτερικές δυνάμεις, αλλά και από τις εξωτερικές δυνάμεις, τους λεγόμενους δανειστές, οι οποίοι συνεχώς πίεζαν την κυβέρνησή μας να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερα μέτρα, τα οποία θα οδηγούσαν την χώρα στην καταστροφή».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, «κάναμε μια προσπάθεια τον Αύγουστο του ’15. Δεν τα πετύχαμε όλα». Πετύχαμε, όπως υπογράμμισε, «μια δύσκολη και επίπονη για το λαό μας συμφωνία, την οποία όμως εμείς την εφαρμόζουμε κατά γράμμα».

Ταυτόχρονα, όπως είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, «εφαρμόζοντας αυτή την συμφωνία, προσπαθούμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε όλους όσοι είναι, ουσιαστικά, εκτός κοινωνίας, πράγματα που μπορούμε. Και αυτό με δυσκολία το κάνουμε.»

«Θα προχωρήσουμε την μεγάλη προσπάθεια, την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Τα έργα υποδομής και οι κατασκευές, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα, κατέχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πάνω από 100 επαγγέλματα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον κατασκευαστικό κλάδο» τόνισε ο υπουργός.

«Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης» εκτίμησε από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επίσης παραβρέθηκε στην παράδοση τμήματος της Ιονίας Οδού.

[kathimerini] [skai]