Φιλόζωοι έσωσαν σκυλιά από καταφύγιο στο Βύρωνα πριν τα πνίξει ο καπνός της πυρκαγιάς.

19 Ιουλίου, 2015 11:28 ΜΜ
More videos

Η Αντιγόνη Λ. ήταν μια μεταξύ εκείνων των φιλόζωων που έσπευσαν σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή του Κουταλά απέναντι από το νεκροταφείο του Βύρωνα για να βοηθήσουν στην εκκένωση του καταφυγίου του Σωματείου Περίθαλψης Αδέσποτων Σκύλων καθώς τα 25 σκυλιά που ζουν εκεί κινδύνευαν από τις φλόγες οι οποίες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Οι φλόγες έφτασαν στην περιοχή του Κουταλά.

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που νοιάστηκαν, και έτρεξαν για να διασώσουν τα ζώα που είχαν ζαλιστεί από τον καπνό τον οποίο εισέπνεαν. Η Αντιγόνη, που τράβηξε και τις φωτογραφίες που βλέπετε, περιγράφει τι βίωσε: «Δεν έχω λόγια για το τι σκηνές ζήσαμε.

Φιλόζωοι, μέλη της Ζωοφιλής Ένωσης Ηλιούπολης και του Σ.Π.Α.Σ. έσπευσαν στο σημείο.

Ας είναι καλά όσοι ήρθαν να βοηθήσουν, όσοι έτρεχαν μέσα στους καπνούς στην πλαγιά να πιάσουν πανικόβλητα σκυλιά που έτρεχαν προς τη φωτιά, όσοι κουβάλησαν ημιλιπόθυμα ζώα 30 κιλών στα χέρια, όσοι πήραν αγκαλιά χελώνες και τις έσωσαν από βέβαιο θάνατο! Όσοι προσέφεραν τα αυτοκίνητά τους για να φυγαδευτούν οι σκύλοι και δεν πτοήθηκαν από τους εμετούς στα καθίσματα.

Τα ζώα κινδύνευαν από ασφυξία.

Ζώντας αυτή τη φρίκη σήμερα, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια των ζώων που εισέπνεαν τον καπνό και χτυπιόντουσαν για να μας ξεφύγουν γιατί δεν καταλάβαιναν ότι προσπαθούσαμε να τα φυγαδεύσουμε… βλέποντας και ακούγοντας το τρίξιμο της φωτιάς, την καταστροφή του δάσους, σκεπτόμενη τα άγρια ζώα του βουνού που βρήκαν φρικτό θάνατο… αποκτώντας τέτοιες αναμνήσεις από τη σημερινή μέρα… έχω μόνο να ευχηθώ σε αυτούς που μας έκαναν σήμερα να κλάψουμε, να καούν ζωντανοί.

Ένα από τα σκυλιά σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο.

Όμως υπάρχει και η καλή πλευρά. Μπράβο σε όλους για την αντοχή, για την προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα κάποιων αναίσθητων ανεγκέφαλων, για την αγάπη που χάρισαν σήμερα, γιατί απόψε δεκάδες αθώα ζώα είναι ασφαλή μακριά από τη φωτιά. Για λεπτομέρειες θα ενημερώσει το σωματείο “Προστασία Ζώων Βύρωνα”.

Οι εθελοντές έβαλαν τα ζώα στα αυτοκίνητα τους για να τα απομακρύνουν με ασφάλεια.

Υιοθετήστε ρε παιδιά ένα ζώο από το Βύρωνα, πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Ζουν με λίγα, και λίγα θέλουν για να είναι ευτυχισμένα» καταλήγει. Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην φιλοξενία των ζώων ή με τροφές επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6983501911 ή 6973535686.

Πηγή: zoosos.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: