Το φιλί Τσίπρα – Αχτσιόγλου στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας

17 Ιουλίου, 2017 4:32 ΜΜ
More videos

Στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, η Έφη Αχτσιόγλου περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα να κατέβει από το αυτοκίνητό του και τον χαιρέτισε με ένα φιλί.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στο υπουργείο από όπου και εξήγγειλε επιδότηση για τα μπλοκάκια που θα μετατραπούν σε μισθωτή απασχόληση. «Με πρόγραμμα επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι, σε μισθωτό εργαζόμενο. Δίνουμε έτσι κίνητρο να μετατραπεί η ψευδής αυταπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

4183390418338541833874183371

@Eurokinissi @Eurokinissi

@Sooc

@Sooc

@Sooc

@Sooc

Ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα το υπ. Εργασίας συνεχίζοντας τον κύκλο των καλοκαιρινών των επισκέψεών του στα υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση της απασχόλησης αλλά και η αλλαγή του κλίματος στην αγορά εργασίας είναι θέματα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της κυβέρνησης. Και αναμένεται να αναδειχθούν καταλλήλως από τον κ. Τσίπρα, καθώς σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν χάνει ευκαιρία να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές και να δείξει ότι σε αυτά διαφοροποιούνται ευθέως από τη Νέα Δημοκρατία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, έχουν και τα μηνύματα που θα στείλει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου για θέματα που αφορούν στις συντάξεις αλλά και στην αγορά εργασίας με φόντο τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Σήμερα, μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

Πρόγραμμα για 46.000 ανέργους προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Σε συνέντευξή της την Κυριακή στην εφημερίδα Real News, η υπουργός Εργασίας θύμισε τις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως το πρόγραμμα για περίπου 46.000 άνεργους νέους, για άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεργία. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για «μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012».

«Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης», αναφέρει επίσης το ΑΠΕ.

Και αφού χαμογέλασαν και οι δυο στους φωτογράφους που απαθανάτιζαν την υποδοχή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, Αλέξης Τσίπρας και Έφη Αχτσιόγλου πέρασαν στο εσωτερικό για να γίνει η σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου και Τάσος Πετρόπουλος, θα γίνουν δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο πρόγραμμα κατά της ανεργίας που αφορά σε περίπου 46.000 ανέργους (νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού) αλλά και στη μάχη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

[nbst] [newsit] [ief]