Νέα Σμύρνη: Ο «Ινδιάνος» παρουσίασε βίντεο που τον δείχνει να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα την ώρα των επεισοδίων

Μάρτιος 18, 2021 7:42 ΜΜ
More videos

Να αφεθεί ελεύθερος ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος για την επίθεση εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη ζητά ο συνήγορός του Παύλος Σαράκης επικαλούμενος βίντεο που πιστοποιεί, όπως αναφέρει, την παρουσία του στην Ελευσίνα τις κρίσιμες ώρες.

Στην σχετική ανακοίνωσή του ο δικηγόρος τονίζει: «Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο “Λιμανάκι” της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

»Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης. Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της.

»Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

Της παραπάνω εξέλιξης είχαν προηγηθεί τρεις καταθέσεις που τεκμηρίωναν το άλλοθι του κατηγορούμενου, ενώ, να σημειωθεί, ότι ο συγγενής του, στην κατάθεση του οποίου στηρίχθηκε η αστυνομία, ανακάλεσε κρίσιμα σημεία των αρχικών ισχυρισμών του.

Ακολουθήστε μας στο facebook: