Φεστιβάλ στο Νεπάλ γιορτάζει και λατρεύει τα σκυλιά σαν Θεούς

19 Απριλίου, 20188:46 ΜΜ
More videos

Υπάρχει ένα φεστιβάλ στο Νεπάλ, που γιορτάζει τη φιλία μεταξύ των ανθρώπων και των σκύλων. Μιας και τα τετράποδα είναι σημαντικά στην κουλτούρα του Νεπάλ, δεν προκαλεί έκπληξη που υπάρχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα για αυτά.

Το Φεστιβάλ Τίχαρ όπως ονομάζεται, είναι μια γιορτή 5 ημερών που περιλαμβάνει την προσφορά τροφής, την αφήγηση ιστοριών και τις ισχυρές σχέσεις. Καθώς η κουλτούρα των Ινδουιστών έχει δώσει μεγάλη αξία στα σκυλιά, η δεύτερη μέρα του Τίχαρ, γνωστή και ως Κούκουρ Τίχαρ, γιορτάζεται για να ευχαριστήσει τα κατοικίδια ζώα και τα αδέσποτα σκυλιά για τη φιλία και την αφοσίωση που δείχνουν στους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι του Νεπάλ πιστεύουν ότι τα σκυλιά είναι οι φύλακες των πυλών στη μετά θάνατον ζωή.

Dogster

Στο Ριγκ Βέντα, ένα από τα αρχαιότερα κείμενα του Ινδουισμού, η μητέρα των σκύλων Σαμάρα, βοηθάει τον κυβερνήτη του ουρανού Ίντρα, να πάρει πίσω ένα πλάσμα που είχε κλαπεί. Οι Ινδουιστές θεωρούν τους σκύλους φύλακες και αγγελιοφόρους του Γιάμα, του Ινδού Θεού και κριτή των νεκρών, ενώ πιστεύεται επίσης πως είναι φύλακες των πυλών της μετά θάνατον ζωής. Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Μαχαμπαράτα, ο βασιλιάς της δικαιοσύνης Γιουντιστιρα, αρνείται να πάει στον ουρανό χωρίς να πάρει και τον σκύλο του μαζί.

Τα σκυλιά βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην κουλτούρα του Νεπάλ.

Dogster

Έτσι, είναι κατανοητό για ποιο λόγο υπάρχει γιορτή προς τιμή των σκύλων. Εκτός από το να δίνουν λιχουδιές, κρεμούν γιρλάντες γύρω από τον λαιμό τους και κάνουν κόκκινα σημάδια στα μέτωπα των τετράποδων.

Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, οι σκύλοι τιμώνται και γιορτάζονται απολαμβάνοντας πολλές λιχουδιές, φορούν γιρλάντες και μαρκάρουν τα κεφάλια τους.

Dogster

Οι προσφορές τροφίμων για τα σκυλιά, περιλαμβάνουν πολλές επιλογές. Κοινές λιχουδιές είναι το γάλα, τα αβγά, το κρέας και οι υψηλής ποιότητας τροφές σκύλων, ενώ τους προσφέρουν σελ-ροτι, ένα τηγανιτό προϊόν που μοιάζει με ντόνατς.

Εκτός από τα σκυλιά, το συγκεκριμένο φεστιβάλ αφιερώνει μια μέρα στα κοράκια, στις αγελάδες, στα βόδια και στα αδέρφια.

Για να μάθετε περισσότερα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News