Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Ελλάδα«Φέρτε πίσω τα παιδιά μας« φώναξαν οι γονείς των προφυλακισμένων Κροατών

«Φέρτε πίσω τα παιδιά μας« φώναξαν οι γονείς των προφυλακισμένων Κροατών

Την ανησυχία τους για τα παιδιά τους που έχουν προφυλακιστεί στην χώρα μας εκφράζουν οι γονείς των Κροατών που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Σήμερα το πρωί περίπου 100 άτομα από 30 οικογένειες των χούλιγκαν συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας για να δηλώσουν ότι θέλουν τα παιδιά τους πίσω ενώ εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους σχετικά με το αν θα έχουν καλή και δίκαιη μεταχείριση στις φυλακές στις οποίες θα μεταφερθούν.

Νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε η μεταγωγή των 105 κατηγορουμένων οι οποίοι θα μεταφερθούν σε 16 φυλακές σε όλη την χώρα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς.

Οι πρώτοι 46 κρατούμενοι μεταφέρονται από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, σε διάφορες φυλακές της χώρας, καθώς τα πρώτα φυλακιστήρια δόθηκαν χθες στους 70 κατηγορουμένους που είχαν απολογηθεί την Παρασκευή και το
Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Φυλακές Κορυδαλλού έχουν μεταφερθεί ήδη έξι κατηγορούμενοι, ενώ στις Φυλακές Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 κρατούμενοι. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα μοιραστούν στις Φυλακές Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Γρεβενών, Χίου, Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας, Λάρισας, Χανίων, Κω, Βόλου, Ναυπλίου, Τρικάλων και Ιωαννίνων.

Δηλαδή, οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν σε όλα τα καταστήματα κράτησης, με τις μεταγωγές να ολοκληρώνονται την Τετάρτη ή την Πέμπτη, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Οι αρχές προβληματίζονται έντονα για την άφιξη των χούλιγκαν στα καταστήματα κράτησης και φοβούνται πιθανό μακελειό, λόγω της οργής που επικρατεί για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Μάλιστα, πολλοί από τους φυλακισμένους είναι Σέρβοι, οι οποίοι τρέφουν μίσος για τους νεοναζί χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει επικοινωνήσει με τις φυλακές, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να μην υπάρχουν επαφές που μπορεί να οδηγήσουν σε συμπλοκές. Μάλιστα, σε όποια καταστήματα κράτησης υπάρχει ειδικός χώρος, θα αξιοποιηθεί για τους Κροάτες χούλιγκαν, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

xouligan 4

Συνολικά στην φυλακή θα οδηγηθούν 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Προσωρινά κρατούμενος έχει κριθεί επίσης ένας Κροάτης, ο οποίος συνελήφθη αργότερα ως αδελφός ενός κατηγορούμενου.

Τα πιο σημαντικά