Φασολάδα το πρώτο γεύμα του Γιάννου Παπαντωνίου στη φυλακή

25 Οκτωβρίου, 2018 2:32 ΜΜ
More videos

Φασολάδα ήταν το πρώτο γεύμα το οποίο έφαγαν στη φυλακή ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Το ζεύγος, που προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μεταφέρθηκε την Τετάρτη, μετά το μεσημέρι, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και ακολούθησε το πρόγραμμα των φυλακών.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην πτέρυγα με τα υπόγεια «κελιά της Νοέμβρη», όπως αποκαλούνται επειδή εκεί κρατούνταν για χρόνια καταδικασθέντες της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η σύζυγός του μοιράζεται ένα κελί με άλλες συγκρατούμενές της.

Για δείπνο, λίγο προτού περάσει η πρώτη δύσκολη νύχτα τους στις φυλακές, ο κ. Παπαντωνίου και η κα Κουράκου έφαγαν ζυμαρικά.

Με βάση το πρόγραμμα της φυλακής, οι φυλακισμένοι προαυλίζονται από τις 8 το πρωί ως τις 12.30 έπειτα από το μεσημέρι, κατόπιν, γυρίζουν πίσω στα κελιά τους για καταμέτρηση και φαγητό και προαυλίζονται ξανά το απόγευμα.

Εντούτοις, η πτέρυγα της 17 Νοέμβρη είχε προβλεφθεί να προαυλίζεται διαφορετικές ώρες από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να ισχύσει και για τον πρώην υπουργό.