Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
διεθνήΦάουτσι: «Ο κορωνοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

Φάουτσι: «Ο κορωνοϊός μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ»

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ μίλησε σχετικά με την εικόνα της χώρας στην πανδημία και ανέφερε πως δεν θα εξαφανιστεί ποτέ.

Ο κ. Φάουτσι μίλησε για την σημασία του εμβολιασμού και για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πίσω από το 80% των κρουσμάτων των ΗΠΑ. Ακόμη, είχε αναφέρει πως θα πειστούν ακόμη περισσότεροι ανεμβολίαστοι μετά την μόνιμη έγκριση της Pfizer από τον FDA.

«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» τόνισε για τον κορωνοϊό ο Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, σε συνέντευξή του στο CBS. Επέμεινε, παράλληλα, ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να ζήσει με αυτό. Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένεις, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνον ύστερα από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Φάουτσι για Pfizer

“Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες”

Ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί υπονομεύει την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτο νούμερο και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Ο Αντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι είναι δυνατόν η πανδημία να γίνει τόσο διαχειρίσιμη ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας.

“Δεν θα ήταν κάτι νέο, να απαιτηθεί εμβολιασμός για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο”

«Πιστεύω ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών που θα εμφανιστούν στα σχολεία είναι καλή ιδέα», δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πανδημία, στο CNN.

Ο Φάουτσι παραδέχθηκε ότι πολλοί θα αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδέα, αλλά όπως επεσήμανε «δεν είναι κάτι νέο», αφού εδώ και δεκαετίες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μαθητών για την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά και την ηπατίτιδα. »Άρα δεν θα ήταν κάτι νέο, να απαιτηθεί εμβολιασμός για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο», σημείωσε.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ – και μεταξύ παιδιών – καθώς εξαπλώνεται η πιο λοιμογόνος παραλλαγή Δέλτα. Ο FDA δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη χορήγηση κάποιου εμβολίου για την Covid-19 σε παιδιά κάτω των 12 ετών, αλλά πρόσφατα έλαβε πλήρη έγκριση το εμβόλιο της Pfizer για τους άνω των 16.

Τα πιο σημαντικά