Φάμελλος: «Γνωστό το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη. Ποτέ δε συμφώνησα μαζί του»

5 Φεβρουαρίου, 2018 5:04 ΜΜ
More videos

«Φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα»

Για «γνωστό πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη», και για πολιτικές επιλογές του με τις οποίες ποτέ δεν έχει συμφωνήσει, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Σωκράτης Φάμελλος, αφήνοντας και υπαινιγμούς για έμμεση νομιμοποίηση ακροδεξιών στοιχείων από το μουσουργό.

\«Προφανώς διαφωνώ σε και με τον Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού, ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Αφήνω στην άκρη το δημιουργό και τα τραγούδια του, τα τραγούδια του έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί, αλλά χθες οι ναζί ήταν κάτω από την εξέδρα, και βγάλανε μετά και τουίτ για το Μίκη, έπρεπε να μη τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε αποπροσανατολίζουν το λαό, την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας, διότι αγνοεί πολλά σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής ακόμα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και έβγαλε πολιτικές κορώνες για πολιτική χρήση από αντιπάλους».

«Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο» επισήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Δριμεία επίθεση σε Σαμαρά 

«Πάει πολύ μακριά το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας έχουμε ευθύνη, και έχουμε τη θετική προδιάθεση της κυβέρνησης των Σκοπιών» εξήγησε. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η ελληνικότητα του ορού «Μακεδονία» αμφισβητείται από το ’91 και μετά εξαιτίας των ελλειμμάτων των υπουργών Εξωτερικών και πρωθυπουργών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Είναι υποκριτικό και τυχοδιωκτικό ο κ. Σαμαράς που υπέγραψε τον όρο ‘’Μακεδονία’’ το ’91, που έριξε μια κυβέρνηση το ’92, ο οποίος υποστήριξε σε έξι επίσημες πολιτειακές στιγμές τη συνθέτη ονομασία την τριετία που ήταν πρωθυπουργός, να πηγαίνει χθες σε ένα συλλαλητήριο κατά του Βουκουρεστίου και της εθνικής θέσης, να αμφισβητεί τον εαυτό του κι όχι μόνον αυτός κι άλλοι που διατέλεσαν υπουργοί του και υπουργοί του Καραμανλή, και να κοροϊδεύουν».

«Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι για το Σκοπιανό περιμένουμε τη στάση των γειτόνων. Πού είναι η εξωτερική μας πολιτική τόσα χρόνια;» διερωτήθηκε.

«H κυβέρνηση μπορεί να το λύσει, και θα λύσει το ονοματολογικό στην περίπτωση που υπάρχει βελτίωση των συμφερόντων και της θέσης της χώρας στα Βαλκάνια και διεθνώς» ξεκαθάρισε. Διαβεβαίωσε πως «ό,τι κερδίσουμε στο ονοματολογικό θα το φέρουμε και θα το συζητήσουμε στη Βουλή και με τους πολιτικούς αρχηγούς».

[skai]