Φάλαινα βρέθηκε νεκρή λόγω πλαστικών που είχε καταπιεί σε ακτή της Ισπανίας

April 7, 2018 6:40 PM
More videos

Μια φάλαινα φυσητήρας βρέθηκε νεκρή σε μια ακτή της νότιας Ισπανίας. Η φάλαινα είχε πνιγεί επειδή είχε καταπιεί  29 κιλά πλαστικά.

Στην αυτοψία οι ερευνητές ανακάλυψαν πλαστικές σακούλες, δίχτυα και ένα μπιτόνια μέσα στο πεπτικό σύστημα της φάλαινας.

Η θάνατος του θαλάσσιου θηλαστικού ώθησε τις Αρχές να ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενάντια στο πέταγμα των σκουπιδιών στις θάλασσες.

Δείτε το βίντεο

Το σώμα μιας αρσενικής φάλαινας φυσητήρα που είχε περίπου 10 μήκος και ζύγιζε πάνω από 6 τόνους ξεβράστηκε στην ακτή Κάμπο Ντε Παλός στην νότια Ισπανία.

Οι επιστήμονες που εξέτασαν την φάλαινα υποστήριξαν ότι δεν μπόρεσε να χωνέψει ή να αποβάλει τα πλαστικά που είχε καταπιεί.

Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν η περιτονίτιδα, δηλαδή μόλυνση του περιτοναίου, της μεμβράνης που επικαλύπτει τα κοιλιακά όργανα και την κοιλότητα της κοιλιάς.

“Πολλά ζώα παγιδεύονται στα σκουπίδια ή καταπίνουν πλαστικά που τελικά προκαλούν τον θάνατό τους”, ανέφερε η Κονσουέλο Ροσάουρο, υπεύθυνη για το περιβάλλον της περιοχής.

Η εκστρατεία των Αρχών θα γίνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος και θα περιλαμβάνει το καθάρισμα 11 παραλιών και 19 ομιλίες και οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σχετικά με το θέμα.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: