Εύβοια: Μηχανικοί φτιάχνουν δωρεάν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα των πληγέντων

30 Σεπτεμβρίου, 2020 11:57 ΠΜ
More videos

Μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές στην Εύβοια μηχανικοί με φιλότιμο βοηθούν αφιλοκερδώς, φτιάχνοντας τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα των πληγέντων, για αυτό το εγχείρημα μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «…από τις έξι» ο Βασίλης Παπανικήτας, εθελοντής μηχανικός.

Αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις μηχανικοί, οι οποίοι έχουν ήδη επισκευάσει εννιά αυτοκίνητα που έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες στην Εύβοια και έχουν ξεκινήσει το φτιάξιμο άλλων δύο. Όπως δήλωσε ο κ. Παπανικήτας «Το πρόβλημα είναι ο χρόνος, ο οποίος είναι περιορισμένος λόγω φόρτου εργασίας γεγονός που δυσκολεύει την μετακίνηση στην Εύβοια για την κατασκευή των αυτοκινήτων, για αυτό προσπαθώ να φέρνω ένα – ένα τα αυτοκίνητα με γερανό στην Αθήνα και να τα δουλεύω εδώ».

Ο ίδιος εργάζεται στην Νέα Ερυθραία και μετά το πέρας της εργασίας του μεταβαίνει στην Εύβοια για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη. Αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα έξοδα , καθώς όχι μόνο δεν πληρώνεται για την προσωπική του εργασία αλλά ούτε και για τη μεταφορά των οχημάτων και τα ανταλλακτικά τους, βέβαια όπως ανέφερε υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που τον βοηθούν σε αυτό.

Πράξεις σαν αυτές δίνουν ελπίδα και μας δείχνουν ότι έννοιες όπως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι ακόμα «ζωντανές».

Δείτε το βίντεο