Εύβοια: Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε παραλία δίπλα στις ξαπλώστρες

5 Σεπτεμβρίου, 2018 10:09 ΜΜ
More videos

Σε αμμώδη βυθό, στην Ιστιαία Εύβοιας, «κόλλησε» το φορτηγό πλοίο “Arslanbey”, σημαίας Παναμά. Συναγερμός στο Λιμενικό για την αποφυγή ρύπανσης. Σε εξέλιξη προσπάθεια αποκόλλησης του φορτηγού πλοίου.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κανατάδικα» στην βόρεια Εύβοια.

Το πλοίο έχει 14 αλλοδαπούς πλήρωμα, όλοι καλά στην υγεία τους. Το “Arslanbey” είχε φύγει από το λιμάνι της Αμαλιάπολης, στην Μαγνησία, κενό φορτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η πορεία του μόλις βγήκε από το λιμάνι ήταν ακριβώς προς την παραλία της Ιστιαίας, και η ταχύτητα σταθερή μέχρι που βγήκε στη στεριά, γεγονός προβληματίζει.

Αμέσως αφότου ενημερώθηκε το Λιμενικό, στην περιοχή κατέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου.

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Αιδηψού, το οποίο διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού.

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου του “Arslanbey”, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα ύφαλα του και να λάβει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: