Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης έβαλαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο»

9 Μαΐου, 2018 11:51 ΠΜ
More videos

Όσο η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς την έξοδο (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παπαγαλίζουν με ιδιαίτερη άνεση ένα εφεύρημα σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα: «Εμείς βάλαμε την χώρα στα μνημόνια; Φυσικά και όχι, αλλά εμείς τώρα θα την βγάλουμε».

Πέραν του ότι δεν θα την βγάλουν, επειδή ήδη έχουν ψηφίσει ως γνωστόν το επόμενο υπερ-μνημόνιο, έρχεται για μία ακόμη φορά ένας ξένος παράγων να διαλύσει τις αυταπάτες.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ χωρίς πολλές περιστροφές είπε το βράδυ της Δευτέρας ότι, ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης έβαλαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, η Ελλάδα παραμένει σε πρόγραμμα (σ.σ. μνημόνιο), μεταξύ των άλλων επειδή «η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχωρούσε με τον τότε υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη στη λάθος κατεύθυνση: σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανακλήθηκαν και κατεβλήθη προσπάθεια να σταματήσει το συμφωνηθέν μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Ως αποτέλεσμα, έπεσε η ελληνική οικονομία και πάλι σε ύφεση. Το «Grexit» ξαφνικά έγινε ρεαλιστικό σενάριο. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι αυτός ο λάθος δρόμος κόστισε στην Ελλάδα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όμως, η κυβέρνηση επέστρεψε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Με λίγα λόγια ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει μερίδιο ευθύνης για την μνημονιακή περιπέτεια της χώρας δεν ισχύει. Το μνημόνιο από το οποίο σε λίγους μήνες (δεν) θα βγει η Ελλάδα ανήκει και οφείλεται αποκλειστικά στον κ. Τσίπρα και σε κανέναν άλλον.

Όσο και τα προηγούμενα ανήκαν στους προκατόχους του. Μόνο που ο σημερινός πρωθυπουργός κόστισε στην χώρα ένα ολόκληρο μνημόνιο περίπου 100 δισ. από καθαρό καπρίτσιο. Κάποιες φορές η Αριστερά έχει ακριβά γούστα. Και δυστυχώς, άλλοι είναι αυτοί που τα πληρώνουν.

Πηγή: in.gr