Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕυλογιά των πιθήκων: Πpοσοχή στα χέρια, τα ρούχα και καλό ψήσιμο στο...

Ευλογιά των πιθήκων: Πpοσοχή στα χέρια, τα ρούχα και καλό ψήσιμο στο κρέας που τρώμε

Για την ευλογιά των πιθήκων μίλησε το απόγευμα της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Ant1, ο κ. Νίκος Τζανάκης τονίζοντας πως ο «ιός αυτός μεταδίδεται πολύ δύσκολα και είναι αδύνατον να μετατραπεί σε μία πανδημικού τύπου εξάπλωση όπως του κορωνοϊού».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης δήλωσε μεταξύ άλλων για την ευλογιά των πιθήκων πως «δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε διότι θα πρέπει να εξετάσουμε ορισμένα ενδεχόμενα για το πως η νόσος αυτή μεταφέρθηκε από την Αφρική στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα όσοι έπασχαν είχαν οπωσδήποτε ταξίδι στην Αφρική, τώρα η νόσος πλέον ενδημεί στην Ευρώπη, φαίνεται πως υπάρχει στην κοινότητα και ενδημεί σιωπηρώς, γι’ αυτό και βλέπουμε αυτά τα μεμονωμένα κρούσματα σε πολλές χώρες».

Ευλογιά των πιθήκων: Τι δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης για τα μέτρα προστασίας

Ερωτηθείς ο κ. Νίκος Τζανάκης για το πώς μπορούμε οι πολίτες να προστατευθούμε απάντησε: «οι πολίτες μπορούν να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής με την καθαριότητα των χεριών, των ρούχων και ειδικώς το καλό ψήσιμο του κρέατος».

«Κινδυνεύουν ορισμένες πληθυσμιακές και κοινωνικές ομάδες τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα είναι και αυτές στις οποίες παρατηρούνται αυτά τα 85 κρούσματα» κατέληξε.

Τα πιο σημαντικά