Ευχαριστώ τον σερβιτόρο που με έσωσε από τον βίαιο πρώην άντρα μου μέσα σε καφετέρια

8 Νοεμβρίου, 2022 12:46 ΜΜ
More videos

Πριν ένα χρόνο κόντεψα να πέσω θύμα ξυλοδαρμού από τον πρώην άντρα μου σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, για να ευχαριστήσω τον σερβιτόρο που μου έσωσε τη ζωή.

Ήμουν παντρεμένη 5 χρόνια, έχω ένα αγοράκι 4 ετών. Πέρασα τα δεινά με τον άντρα μου που σε κάθε ευκαιρία με ξυλοφόρτωνε. Δεν είχα τη δύναμη να φύγω, δεν είχα δουλειά, δεν είχα που να πάω. Υπέμενα το ξύλο και παρακαλούσα να σταματήσει. Εννοείται ότι όχι μόνο δεν σταματούσε αλλά η κατάσταση γινόταν και χειρότερη. Έτσι πήρα την απόφαση να φύγω.

Μια μέρα έτσι απλά μάζεψα τα πράγματά μου, πήρα το παιδί μου και έφυγα. Μαζί και μια φίλη που με περίμενε στο αμάξι της να με πάει στην Αθήνα σε συγγενείς μου. Εκείνος έλειπε στη δουλειά…νόμιζα…

Στον δρόμο θέλησα να πάρω έναν καφέ. Της ζητάω να σταματήσει σε ένα καφέ. Κατεβαίνω, παραγγέλνω τον καφέ στον σερβιτόρο και περιμένω. Ξαφνικά ακούω φωνές και τζάμια να σπάνε. Γυρίζω και βλέπω τον πρώην άντρα μου να έχει σπάσει τη τζαμαρία του μαγαζιού, να κρατάει ένα γυαλί στα χέρια και να τρέχει απειλητικά προς το μέρος μου “Μωρή π%τ΄να έτσι νομίζεις θα ξεφύγεις;”

Το παλικάρι που έφτιαχνε τον καφέ, μπαίνει μπροστά μου και αρχίζουν να παλεύουν. Βρήκα την ευκαιρία βγήκα έξω και κάλεσα το 100.  “Ασε την κοπέλα ρε μλκα!” φώναζε ο σερβιτόρος. Οι δυο τους πάλευαν ακόμα και εγώ άρχισα να φωνάζω. Μαζευτηκε κόσμος, μπήκαν κάποιοι μέσα και τον ακινητοποίησαν. Γρήγορα ήρθε περιπολικό και ασθενοφόρο που το είχε καλέσει ο κόσμος.

Το παλικάρι νοσηλεύτηκε γιατί του είχε καρφώσει το γυαλί σε διάφορα σημεία στο σώμα του. Ο πρώην άντρας μου προφυλακίστηκε και όταν αφέθηκε ελεύθερος, εγώ είχα ήδη φύγει με το παιδί. Ένα χρόνο μετά, δεν μας έχει ξαναενοχλήσει ούτε επικοινωνεί με το παιδί, είναι ανύπαρκτος.

Τα Χριστούγεννα ανέβηκα Θεσσαλονίκη και πήγα σε εκείνη  καφετέρια. Ζήτησα το παλικαράκι, μου είπαν τον έλεγαν Δημήτρη αλλά από εκείνη την ημέρα παραιτήθηκε και δεν ήξεραν που είχε πάει.

Θέλω αν σας διαβάζει, να τον ευχαριστήσω που μου έσωσε τη ζωή.

Σήμερα μπορεί το παιδί μου να ήταν ορφανό.

Να τον έχει Ο Θεός καλά.

Μαρία

*Η φωτο είναι τυχαία και δεν απεικονίζει τα πρόσωπα και τα γεγονότα της ιστορίας