Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Ευχαριστώ γιατρέ που κάνατε καλά τον μπαμπά μου» - Το συγκινητικό σημείωμα...

«Ευχαριστώ γιατρέ που κάνατε καλά τον μπαμπά μου» – Το συγκινητικό σημείωμα πάνω σε κουκλάκι-γιατρό

Αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στη μαυρίλα της καθημερινότητας που βιώνουν όλοι όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ τα χρόνια της πανδημίας, αποτελούν οι περιπτώσεις των ασθενών που αν και διασωληνώνονται, καταφέρουν να βγουν νικητές και να πάρουν εξιτήριο.

«Σήμερα λάβαμε ένα συμβολικό δώρο, δύο κουκλάκια με τις μορφές μας, από την οικογένεια ενός ασθενούς μας. Ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος νόσησε πάρα πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, έφτασε στη διασωλήνωση, βγήκε νικητής από όλο αυτό, πήρε εξιτήριο και γύρισε στην οικογένειά του. Τα ίδια του τα παιδιά θέλησαν να μας ευχαριστήσουν, προσφέροντας μας αυτό το συμβολικό δώρο, που δείχνει ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορεί κάποιος να βγει χαμογελώντας», είπε στο star.gr η Έλλη Μαλακουνίδου, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, υπεύθυνη της Covid 1 Κλινικής και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

61eadb81da03b

Αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στη μαυρίλα της καθημερινότητας που βιώνουν όλοι όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ τα χρόνια της πανδημίας, αποτελούν οι περιπτώσεις των ασθενών που αν και διασωληνώνονται, καταφέρουν να βγουν νικητές και να πάρουν εξιτήριο.

«Σήμερα λάβαμε ένα συμβολικό δώρο, δύο κουκλάκια με τις μορφές μας, από την οικογένεια ενός ασθενούς μας. Ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος νόσησε πάρα πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, έφτασε στη διασωλήνωση, βγήκε νικητής από όλο αυτό, πήρε εξιτήριο και γύρισε στην οικογένειά του. Τα ίδια του τα παιδιά θέλησαν να μας ευχαριστήσουν, προσφέροντας μας αυτό το συμβολικό δώρο, που δείχνει ότι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορεί κάποιος να βγει χαμογελώντας», είπε στο star.gr η Έλλη Μαλακουνίδου, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, υπεύθυνη της Covid 1 Κλινικής και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

“Ευχαριστούμε γιατρέ που κάνατε καλά τον μπαμπά μου”. Αυτό έγραφε το συγκινητικό σημείωμα που είχε πάνω του το κουκλάκι με τη μορφή της γιατρού

 Όπως πρόσθεσε η ίδια, τέτοιες περιπτώσεις ασθενών που βγαίνουν νικητές, τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν. 

«Αντλούμε από όλο αυτό αισιοδοξία και δύναμη, γιατί τα ωράρια είναι εξαντλητικά, η κούραση πολύ μεγάλη, όπως και η ψυχική φθορά της καθημερινής τριβής με τον θάνατο, με τον άρρωστο άνθρωπο, με τον βαρέως πάσχοντα

Όλη αυτή η αναγνώριση των ασθενών που βγαίνουν νικητές, είναι μεγάλη δύναμη για εμάς…Μας αλλάζει την κοσμοθεωρία μας και μας κάνει να μπορούμε να συνεχίζουμε. Ειδάλλως, πιστεύω ότι δε θα αντέχαμε.. Μόλις τελειώσει όλο αυτό πιστεύω οι καρδιές όλων μας θα είναι αλλιώτικες» σημείωσε.

«Οι συνθήκες το τελευταίο διάστημα είναι χειρότερες από ποτέ»

Την ίδια ώρα, ασφυξία έχει δημιουργήσει η συνύπαρξη των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η πρώτη είναι υπεύθυνη για τον αυξημένο αριθμό θανάτων, ενώ η δεύτερη για το πλήθος των κρουσμάτων που καταγράφονται και τις νέες εισαγωγές. Η κ. Μαλακουνίδου περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι όσοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού.

«Οι συνθήκες το τελευταίο διάστημα είναι χειρότερες από ποτέ. Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο της πανδημίας τα νοσοκομεία συνεχίζουν να πιέζονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Πλέον στο νοσοκομείο της Πάτρας έχουμε 7 κλινικές covid, οι οποίες είναι σχεδόν όλες γεμάτες με πάρα πολλά βαριά περιστατικά και πάρα πολλούς διασωληνωμένους», σημείωσε.

61eadd352d22b 1

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας», εκτίμησε η Έλλη Μαλακουνίδου, Πνευμονολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, υπεύθυνη της Covid 1 Κλινικής και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με όσα γνωρίζει, στην Πάτρα τα περισσότερα κρούσματα αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα, γεγονός που δικαιολογεί την εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης, με τις πάρα πολλές νοσηλείες και την βαρύτητα αυτών που νοσηλεύονται.

«Τα ωράρια είναι εξουθενωτικά. Δουλεύουμε χωρίς ρεπό, με υπερωρίες»

Σύμφωνα με την κ. Μαλακουνίδου, οι γιορτές που πέρασαν ήταν δύσκολες για όλους όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, ενώ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να δίνει τη σκληρή μάχη με την πανδημία. 

«Οι γιορτές ήταν δύσκολες. Οι ώρες εργασίας είναι πάρα πολλές για όλους όσοι δουλεύουμε στα covid… Τα ωράρια είναι εξουθενωτικά… Φανταστείτε ότι δουλεύουμε χωρίς ρεπό αλλά και με υπερωρίες, μακριά από τις οικογένειές μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εξαντληθεί και σωματικά και ψυχικά και αυτό άμεσα δεν πρόκειται να αλλάξει», είπε.

61eadb01f1f2d 1

Με το χαμόγελο πίσω από τις μάσκες, το υγειονομικό προσωπικό στέκεται στους ασθενείς που περνούν μόνοι τους τον κορωνοϊό

Η ίδια μάλιστα, είναι μανούλα ενός 5χρονου κοριτσιού.

«Εγώ έχω κοριτσάκι 5 ετών. Απουσιάζω τις περισσότερες ώρες από το σπίτι. Δυστυχώς υπομένει καρτερικά η καημένη… Στεναχωριέται και της λείπω πάρα πολύ» ανέφερε, μιλώντας στο star.gr.

Τα πιο σημαντικά