Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΕύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές της αρνήθηκαν να βλέπει και να επικοινωνεί...

Εύα Καϊλή: Οι βελγικές αρχές της αρνήθηκαν να βλέπει και να επικοινωνεί με το παιδί της

Οι βελγικές αρχές απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της Εύας Καϊλή να βλέπει το παιδί της μέσα στη φυλακή ή να επικοινωνεί μαζί του μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της.

«Και τα δύο αιτήματα έχουν μέχρι στιγμής απορριφθεί», δήλωσε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Star.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μοχλό πίεσης ώστε να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως αναφέρουν, ειναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης. Θεωρούν πως οι βελγικές αρχές ζητούν ομολογία από την Καϊλή ώστε να της επιτρέψουν να δει την μικρή της κόρη.

Από την άλλη πλευρά, νομικοί στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι ιδιαίτερα αυστηρός και για τα επισκεπτήρια των παιδιών που έχουν γονείς στις φυλακές απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα νέο αίτημα αποφυλάκισης, με νομικούς κύκλους να αναφέρουν ότι το αίτημα πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου.




Την ίδια ώρα οι δικηγόροι της κ. Καϊλή κάνουν ενέργειες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη πριν την ακρόαση.

«Ενημερώνοντας την πρόεδρο του δικαστηρίου, είπε ο αρμόδιος ανακριτής, πως ‘’δεν έχω στοιχεία που να τεκμηριώνουν και να δένουν αποδεικτικά την εμπλοκή της κ. Καϊλή σε δωροδοκία’’», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή αποδίδει τη σκληρή στάση των βελγικών αρχών, σε μια προσπάθεια «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής.

Επιχειρηματολογούν σχετικά, πως δεν δόθηκε στην υπεράσπιση το σκεπτικό της απόρριψης των αιτημάτων της.

Από την άλλη, νομικοί στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και για τα επισκεπτήρια απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων και ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.



Τα πιο σημαντικά