Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΕύα Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της

Εύα Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την Εύα Καϊλή και την έρευνα για διαφθορά με χρηματισμό από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, εκτός από τις σακούλες με χρήματα που βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκε και χαρτοφυλάκιο με λεφτά στην κατοχή του πατέρα της. Όπως αναφέρει η L’ Echo, ο ίδιος πλέον βρίσκεται υπό ανάκριση.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλους 3 και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. Για την υπόθεση ερευνώνται άλλοι 2 ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για τους Maria Arena και Marc Tarabella.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έχει ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής η βελγική αστυνομία δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ταχύτατα τα αντανακλαστικά του, διαγράφοντας την Εύα Καϊλή, ενώ το ίδιο έκανε λίγη ώρα αργότερα το κόμμα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα πιο σημαντικά