Έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας έκανε ο Παπαδημούλης

4 Ιανουαρίου, 2022 8:41 ΜΜ
More videos

Eίναι γνωστή η λατρεία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη για το real estate, με κλασσικό παράδειγμα την «Παπαδημούπολη», δηλαδή τα δεκάδες διαμερίσματα που διαθέτει ο ίδιος σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και αγοράστηκαν για να νοικιαστούν σε πρόσφυγες-μετανάστες και άλλους αναξιοπαθούντες.

Παρά την κατοχή αυτών των διαμερισμάτων, ο Παπαδημούλης μεταβίβασε τα περισσότερα εξ’αυτών στα παιδιά του, ενώ ο γιος του, Φαίδων Παπαδημούλης, φαίνεται πως έχει μπει «για τα καλά» στο πνεύμα του καπιταλισμού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο aftodioikisi.gr που έφερε στη δημοσιότητα το παρακάτω έγγραφο, ο γιος του ευρωβουλευτή έκανε την πρώτη του έξωση, με παθούσα μια άνεργη γυναίκα με προβλήματα υγείας.

Σε τραγικές συνθήκες ζούσε η γυναίκα

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις παρακάτω φωτογραφίες, το σπίτι είναι σε άθλια κατάσταση με καζανάκι που δεν δουλεύει, βρύση που τρέχει μόνιμα, κατσαρίδες παντού και μια πόρτα μόνιμα κλεισμένη όπως-όπως γιατί στον ακάλυπτο έχει αφαιρεθεί η εσωτερική σκάλα και αν ανοίξεις την πόρτα μπορεί να πέσεις στο κενό.

Η γυναίκα αναφέρει ότι υπήρξε εκ μέρους τους υπόσχεση για επιδιορθώσεις που δεν έγιναν, ποτέ με αποτέλεσμα να ζει κάτω υπό άθλιες συνθήκες, μην έχοντας και την δυνατότητα να καλύψει με δικό της κόστος τα όσα δομικά προβλήματα παρουσιάζει το «διαμέρισμα».

Δείτε φωτογραφίες από το σπίτι

Η άτυχη γυναίκα ισχυρίζεται ότι της είχαν υποσχεθεί επιδιορθώσεις που δεν έγιναν και ότι δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι γιατί το περιβάλλον ήταν ανθυγιεινό.  Όλα αυτά είναι νόμιμα. Ηθικά;

Παπαδημούλης για τα περί έξωσης σε άνεργη: Τής χαρίστηκαν 8 ενοίκια και χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες στα social media, που τόν ήθελαν να έχει κάνει έξωση σε άνεργη με προβλήματα υγείας.

Ο ίδιος, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δεν τής έγινε έξωση, αλλά τής χαρίστηκαν και 8 ενοίκια, ενώ πέρασε και στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους δημοσίευσαν τις συγκεκριμένες φήμες.

Αναλυτικά η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Η χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια.

Με αφορμή δημοσιεύματα που προωθεί η ΝΔ ξεκαθαρίζω: Ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου σε ενοικιάστρια ακινήτου, όπως ψευδώς αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Για να τελειώνουν τα ψέματα: Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ’ αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο.

Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου. Καλώ λοιπόν τους συκοφάντες να ανασκευάσουν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Οι δόλιοι συκοφάντες και οι εντολείς τους, οφείλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν συγγνώμη.

Καμία πολιτική αντιπαλότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χυδαία ψεύδη. Οι δικηγόροι μου έχουν ήδη εντολή να πράξουν τα νόμιμα. Δεν θα κάνω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα! Όσο για τους εντολείς τους, ας πουν πρώτα πώς αγόρασαν τα σπίτια του Βολταίρου μέσω offshore και πότε θα ξεπληρώσουν τα χρέη της ΝΔ ύψους 343 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και μετά να συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

ΝΔ: O «Βαρώνος του real estate» κ. Παπαδημούλης ας πείσει τους συντρόφους του

Ανακοίνωση – απάντηση στον ευρωβουλετή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε, λίγο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία προτρέποντάς τον αντί να τής επιτίθεται (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο “βαρώνος του real estate” κ. Παπαδημούλης, αντί να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του. Κατά τα λοιπά του ευχόμαστε καλή χρονιά και καλά εισοδήματα!

ΥΓ. Ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ».