Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΈξωση 81χρονου ανάπηρου – Άλλαξαν την κλειδαριά του σπιτιού και τον ανάγκασαν...

Έξωση 81χρονου ανάπηρου – Άλλαξαν την κλειδαριά του σπιτιού και τον ανάγκασαν να κοιμηθεί στη βεράντα

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει ένας 81χρονος με αναπηρία στη Χαλκιδική ο οποίος έμεινε κυριολεκτικά στον δρόμο λόγω έξωσης.

  • Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, δικαστικός επιμελητής παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κατάφερε να αλλαχτεί η κλειδαριά του σπιτιού και να εκτελεστεί η απόφαση έξωσης. Ο 81χρονος ιδιοκτήτης, πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι αρνήθηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στη βεράντα του σπιτιού όλο το βράδυ.

Ο 81χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και καθ’ όλη τη νύχτα, ο ίδιος και η κόρη του αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν πρόχειρα κλινοσκεπάσματα κι ό,τι άλλο χρειάστηκε για να διανυκτερεύσουν στο σημείο. Ωστόσο, εντός της οικίας υπήρχαν βασικά είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ρουχισμός που τα στερήθηκε, ενώ είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο και με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι.

Η υπόθεση συνεχίζει να κινείται νομικά με τον δικηγόρο της οικογένειας να ακολουθεί κάθε νόμιμη οδό ώστε το σπίτι να παραμείνει στα χέρια της οικογένειας.

floghta pleistiriasmos eksosi 1 e1683272966303 324x600 1

ezgif.com webp to jpg 2 600x372 1

Πώς έχασε το σπίτι

Το σπίτι του 81χρονου βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο για 150.001 ευρώ, ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει χάσει το ένα του πόδι και κινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο. Το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό, καθώς ο ίδιος ήταν εγγυητής σε δάνειο του γιου του, που δεν αποπληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου. Σύμφωνα με τον 902, ο γιος του 81χρονου έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις.

Από τις 150.000 ευρώ, είχε απομείνει το ποσό των 50.000 ευρώ μέχρι που το δάνειο πέρασε στα χέρια των εταιρειών, που το πήραν από την τράπεζα. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό τον Δεκέμβριο του 2022.

Τα πιο σημαντικά