Εξομολόγηση Κώστα Μπακογιάννη: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός, αλλά σπούδασα και έχω και Διδακτορικό»

9 Οκτωβρίου, 2021 11:09 ΠΜ
More videos

Μια προσωπική αποκάλυψη για τα παιδικά του χρόνια έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, ο δήμαρχος της Αθήνας αποκάλυψε ότι ήταν βαριά δυσλεκτικός και κακός μαθητής στο Δημοτικό. Ωστόσο, κατάφερε να σπουδάσε σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και να έχει και Διδακτορικό.

Η εξομολόγηση έχει στόχο να ενθαρρύνει γονείς και παιδιά με δυσλεξία, ότι μπορούν να πετύχουν τα όνειρά τους και πως η δυσλεξία δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού.

Η Δυσλεξία δεν είναι αρρώστια, είναι συνθήκη. Απελευθερώστε τα παιδιά σας, από το βάρος αυτό, κάνοντας απλώς τη κατάλληλη διάγνωση.

Και σε όλους τους μικρούς δυσλεκτικούς εκεί έξω, προτείνω μια σύγχρονη εκδοχή αυτού που μου έκανε η μάνα μου: κάντε google με τους σπουδαίους δυσλεκτικούς αυτού του κόσμου.

Θα εκπλαγείτε!