Εξι κατσικάκια γέννησε κατσίκα στην Καλαμάτα και έσπασε ρεκόρ

1 Φεβρουαρίου, 201811:34 ΠΜ
More videos

Εξι υγιή κατσικάκια γέννησε κατσίκα, σε αγρόκτημα στην περιοχή του μοναστηριού του Προφήτη Ιωήλ στην Καλαμάτα, γεγονός σπάνιο, καθώς συνήθως οι κατσίκες γεννούν μέχρι 4 κατσικάκια.

Δείτε το βίντεο

Ο Τάσος Μελιτσιώτης, γνωστός έμπορος της πόλης, που είναι ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος και της κατσίκας, μας είπε ότι η κατσίκα που γέννησε για 3η φορά, είχε κάνει την πρώτη φορά 3, τη δεύτερη 5 και τώρα 6 κατσικάκια. Επεσήμανε ότι για να μείνουν ζωντανά μετά τη γέννα, χρειάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ιδιαίτερη φροντίδα και ζεστασιά, από τον ίδιο και τη σύζυγό του Λίτσα.

Παρατήρησε ότι η κατσίκα πρέπει να είναι ξεχωριστής ράτσας, όπως η ελβετική που κάνει 4 με 6 κατσικάκια κι εκτίμησε πως σημαντική ήταν και η συμβολή του τράγου της κ. Στυλιανής της αγρότισσας, από το Σπιτάλι.

Ο κ. Μελιτσιώτης μας είπε ότι ο ίδιος και η γυναίκα του αγαπούν τα ζώα που έχουν στο αγρόκτημά τους και ιδιαίτερα τις 3 κατσίκες τους. Μάλιστα σημείωσε ότι επειδή η ξεχωριστή κατσίκα που φροντίζει και προσπαθεί να θηλάσει όπως είδαμε και τα 6 κατσικάκια, δεν θα έχει γάλα για όλα, θα πρέπει οι ίδιοι να δείξουν ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα για να τα μεγαλώσουν.

[eleftheriaonline]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News