Εξερευνητής φωτογραφίζει σπάνια λευκή άλκη που βρήκε μετά από τρία χρόνια αναζήτησης

16 Αυγούστου, 2017 6:57 ΜΜ
More videos

Ένας εξερευνητής, ο οποίος για τρία χρόνια έψαχνε σημάδια ενός σπάνιου είδους λευκής άλκης στη Σουηδία, τελικά βρήκε το ζώο και το απαθανάτισε.

Ο Χανς Νίλσον κατέγραψε στο βίντεο τη στιγμή που παρατήρησε το τετράποδο πλάσμα στην όχθη ενός ρέματος στη δυτική κομητεία της Βάρμλαντ και το κοινοποίησε, κάνοντάς το να κυκλοφορήσει σε όλο το διαδίκτυο.

Το υλικό δείχνει το ζώο, το οποίο είναι ένα από τα 100 που βρίσκονται στη χώρα, να μπαίνει μέσα στο ρέμα κάπως αδέξια και να βρέχεται μέχρι το λαιμό, πριν περάσει στην απέναντι όχθη.

“Βλέπετε την άλκη να μπαίνει μέσα στο νερό, να πλατσουρίζει, να σκαρφαλώνει στην απέναντι όχθη, να μασάει φύλλα και μετά να με κοιτάει κατευθείαν μέσα στον φακό”, λέει ο Νίλσον. “Είναι ένα ωραίο συναίσθημα να βλέπεις ένα τόσο μοναδικό ζώο που δεν τον ενοχλούν οι άνθρωποι.”

Το βίντεο διάρκειας περίπου ενάμισι λεπτού, έγινε viral μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ξεπερνώντας τις ένα εκατομμύριο προβολές, καθώς συγκέντρωσε αμέσως 3.000 σχόλια μετά την ανάρτησή του στο Facebook.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

Efter tre års letande blev det äntligen napp för Hans Nilsson i Eda. Igår kväll kom den vita älgtjuren simmandes rakt mot hans kamera. Här är filmen! /helgreporter Annika

Δημοσιεύτηκε από P4 Värmland Sveriges Radio στις Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

[Independent] [huffingtonpost]