Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΈξαλλoς ο Κασσελάκης με την παροιμία Μητσοτάκη για τα ομόφuλα ζεuγάρια

Έξαλλoς ο Κασσελάκης με την παροιμία Μητσοτάκη για τα ομόφuλα ζεuγάρια

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε με μια ανάρτηση στο διαφαινόμενο πάγωμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως προκύπτει από διάλογο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημοσιογράφους.

Όπως έγραψε το iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των έξι υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε από τη φράση του πρωθυπουργού για το… κάρο υποστηρίζοντας ότι παροιμίασε χιλιάδες ανθρώπους με άλογα (!). «Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα» αναφέρει μάλιστα.

Σε μια πύρινη ανάρτηση (στα αγγλικά και στα ελληνικά) έσπευσε να τον καλέσει να πάρει θέση «αν είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία)» και αν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε την ανάρτηση Κασσελάκη:

Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το «κάρο»;
Και η «σέλα» ποιος είναι;
Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;

Τα πιο σημαντικά