Εξαιρετικά νεα: Έρχεται το τέλος των υποχρεωτικών test για τους ανεμβολίαστους

2 Απριλίου, 2022 7:25 ΜΜ
More videos

Η αρχή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα έγινε με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Εξάλλου, οι διαρροές για το πλάνο μέχρι το καλοκαίρι θέλουν ο έλεγχος για τους θετικούς στην COVID να γίνονται μόνο με self test.

Αλλά και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της επίδειξης αρνητικού rapid σε εστίαση και λιανεμπόριο από τον Μάιο, δείχνουν ότι τα μέτρα χαλαρώνουν και για όσους ΔΕΝ έκαναν εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται για μόνιμη άρση, αλλά τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν και δεν αποκλείεται να επιστρέψουν από το φθινόπωρο.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν. Η Επιτροπή των ειδικών διαφωνεί με την άρση των μέτρων πριν από το Πάσχα, ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά να μην καταργηθούν τα μέτρα στις 2 Μαίου, αλλά νωρίτερα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες:

«Επειδή γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση και υπάρχουν και διάφορες διαρροές, διευκρινίζω ότι αφού ολοκληρωθεί άμεσα, ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, η συζήτηση σε επίπεδο Επιτροπής, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα συνολικό πλάνο αποκλιμάκωσης όταν θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα.»

Ανατροπή με την κατάργηση της μάσκας στους κλειστούς χώρους

Το τελευταίο διάστημα ειδικοί και Υπουργός μπέρδεψε τον κόσμο και μετέφεραν λάθος μηνύματα. Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε. Έτσι έγινε και με την μάσκα. Βλέποντας όμως τα κρούσματα να παραμένουν πενταψήφια κοίταξαν να αναδιπλωθούν

Ετσι στις τελευταίες του δηλώσεις ο Θάνος Πλεύρης, ανατρέπει όσα αναμένονταν, τουλάχιστον σύντομα:

«Η μάσκα στον εσωτερικό χώρο εκτιμάται ως ένα σχετικά ήπιο μέτρο. Δεν είναι ένα μέτρο που περιορίζει είτε την κινητικότητα των συμπολιτών μας είτε την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και προστατεύει πολύ από τον ιό. Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους περιορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να εξετάσουμε την άμεση κατάργηση του μέτρου της μάσκας.»