Εξαγριωμένοι Αργεντίνοι πήραν με τις πέτρες τον παρουσιαστή της πασίγνωστης εκπομπής Top Gear (φωτο)

4 Οκτωβρίου, 2014 4:05 ΜΜ
More videos

Άσχημες στιγμές πέρασαν στην Αργεντινή οι συντελεστές της δημοφιλέστερης εκπομπής αυτοκινήτου. Ο παρουσιαστής και μέλη του συνεργείου δέχθηκαν επίθεση με πέτρες εξαιτίας μίας πινακίδας αυτοκινήτου, που οι κάτοικοι της περιοχής θεώρησαν ότι παραπέμπει στον πόλεμο των Φόκλαντ. 

Περίπου 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, άρχισαν να πετούν πέτρες στο συνεργείο του BBC, μόλις εμφανίστηκαν με αστυνομική συνοδεία στην περιοχή Τιέρα δελ Φουέγο, στα σύνορα με τη Χιλή. Ο παρουσιαστής Τζέρεμι Κλάρκσον και οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα εκεί, με αρκετές φθορές να γίνονται στα οχήματα, ενώ αναφέρθηκε και ένας ελαφρύς τραυματισμός.

Η εκπομπή χρησιμοποιούσε τρία αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μία Porsche με την πινακίδα «H982 FKL», την οποία κάποιοι Αργεντινοί μετέφρασαν ως αναφορά στο σύντομο αλλά αιματηρό πόλεμο του 1982, κατά τον οποίο η χώρα τους προσπάθησε αλλά απέτυχε να πάρει τα νησιά Φόκλαντ από τη Βρετανία.

«Είναι ισχυρό το αίσθημα για τις Μαλβίνας εδώ», εξήγησε ο εκπρόσωπος της πόλης, χρησιμοποιώντας την αργεντίνικη ονομασία για τα νησιά. «Η πινακίδα θεωρήθηκε πρόκληση», πρόσθεσε.

1_58.jpg
hotdoc