Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Εξαφανίστnκε» η Ακρόπολη - Βuθίστnκε στο σκοτάδι για την Ώρα της Γης...

«Εξαφανίστnκε» η Ακρόπολη – Βuθίστnκε στο σκοτάδι για την Ώρα της Γης – Εικόνες που εντυπωσιάζουν

Στo σκοτάδι βυθίστηκε για μία ώρα η Ακρόπολη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της WWF, Ώρα της Γης, για την προστασία του πλανήτη.

Η Ακρόπολη και όλα τα μνημεία της Αθήνας , τα οποία συμμετέχουν στην καμπάνια της WWF, Ώρα της Γης, έσβησαν από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου (23.03.2024) τα φώτα τους.

Εκατοντάδες αξιοθέατα, μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, βυθίστηκαν για μία ώρα στο σκοτάδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.

akropoli 2213

akropoli 2214

akropoli 2217

akropoli 2215

akropoli 2216

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο, το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Το Προεδρικό Μέγαρο έσβησε και εκείνο τα φώτα του, όπως φαίνεται στην ανάρτηση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον λογαριασμό της προεδρίας στο Instagram:

proedriko megaro2

proedriko megaro1

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων

Το παγκόσμιο κάλεσμα της WWF

Για 60 λεπτά, η WWF απηύθυνε και φέτος ένα κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους της Γης να αφιερώσουμε 60 πολύτιμα λεπτά, προκειμένου να υλοποιηθούν απλές, αλλά ουσιαστικές δράσεις που θα ενδυναμώσουν τη σχέση μας με τη φύση.

Η πρωτοβουλία της WWF, Ώρα της Γης, γιορτάστηκε για 18η χρονιά, καθώς το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου, για μία ώρα ακριβώς, εκατομμύρια άνθρωποι σε 180 χώρες σε όλο τον πλανήτη έδωσαν ηχηρό παρών.

Έτσι, στις 8:30 μ.μ. σβήσαμε για μία ολόκληρη ώρα τα φώτα, σε μία συμβολική κίνηση που, όμως, τονίζει την ανάγκη να προστατέψουμε τον πλανήτη, το «κοινό μας σπίτι».

Τα πιο σημαντικά