Εξαδάκτυλος: «Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν κανονικά Χριστούγεννα φέτος»

8 Οκτωβρίου, 2021 11:09 ΜΜ
More videos

Δεν επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων το Φθινόπωρο

Πολλοί είναι οι ειδικοί που δείχνουν αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι ως τώρα προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το Φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος πως «δε θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που φοβόμασταν».

Βλέπουμε καθημερινά ποιοι γεμίζουν τα νοσοκομεία, τις εντατικές, ποιοι αποτυπώνονται σε ημερήσια θύματα που θα μπορούσαν να είναι πολύ, πολύ λιγότερα» τόνισε ο καθηγητής αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο κύριος Εξαδάκτυλος θεωρεί πως η απελευθέρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους μπορεί να ξενίζει, αποκαθιστά όμως μια δυνατότητα που έχουν πλέον όσοι έχουν φροντίσει να αποκτήσουν την άμυνά τους απέναντι στον ιό, μετά από 18 μήνες περιορισμών. Μάλιστα, έκανε μία αισιόδοξη πρόβλεψη, λέγοντας πως «οι εμβολιασμένοι θα κάνουν Χριστούγεννα κανονικά».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της πανδημίας, με δεδομένη την ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Το facebook είναι ο χειρότερος τρόπος να ενημερωθεί κανείς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις γνώμες που διακινούνται εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.