Εξαδάκτυλος: «Aναγκαίος ο καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός»

21 Δεκεμβρίου, 202112:19 ΠΜ
More videos

Σε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με τους εμβολιασμούς.

Σε σχόλιό του, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για την πρόταση του προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού συλλόγου για υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως είναι αναγκαίο να γίνει για να τελειώσουν όλες οι άλλες συζητήσεις.

«Ο εμβολιασμός είναι ιατρικά αναγκαίος. Εάν η πολιτεία θα το μεταφράσει αυτό σε υποχρέωση, είναι άλλο. Στην ερώτηση αν θα το επικροτούσα, ναι θα επικροτούσα, θα έλεγα ότι είναι μια σωστή απόφαση που θα μας βοηθήσει.

»Αν αυτή την στιγμή εμβολιάσουμε όλους τους Έλληνες με ένα εμβόλιο που έχει αποτελεσματικότητα 90%-95% θα έχουμε 500.000 έως 1 εκατομμύριο ανθρώπους που δεν έχουν αποκτήσει άμυνα.

Αυτοί οι άνθρωποι θα αρρωστήσουν, αλλά θα αρρωστήσουν στο 1/10 από αυτούς που έχουν αρρωστήσει τώρα και θα μπορέσει το σύστημα χωρίς να πιέζεται να τους φροντίζει πολύ καλύτερα, να κερδηθούν περισσότερες ζωές. Και επίσης το σύστημα δεν θα ασχολείται μόνο με την Covid» σημείωσε ακόμα ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το τωρινό πανδημικό κύμα

«Η χώρα βρίσκεται αυτή την στιγμή σε μια ύφεση του πανδημικού κύματος παρότι ακόμα δεν το βλέπουμε στις Eντατικές. Προηγείται στο εμβολιαστικό σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση και αν ήμασταν στις μεγάλες ηλικίες σε καλύτερα εμβολιαστικά επίπεδα θα ήμασταν πολύ καλύτερα και για αυτό μας ακούτε όλους να λέμε στους άνω των 50 να σπεύσουν να εμβολιαστούν σε αναμονή και της Όμικρον. Έχουμε ένα μικρό περιθώριο να δράσουμε και αυτό σημαίνει να εμβολιαστούμε», συμπλήρωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμαστε και να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή, είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός, επεσήμανε. «Αφορά όλες τις ηλικίες και πρέπει να συμβεί να βρεθούμε όλοι μαζί εμβολιασμένοι σε μία χρονική στιγμή.

»Μόνο αν βρεθούμε ταυτόχρονα όλοι μαζί εμβολιασμένοι θα έχει αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα αν εμβολιαστούμε μέσα σε δύο χρόνια, 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε διαφορετικές χρονικές στιγμές».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News