Εξαδάκτυλος: «Αν κάνουμε τώρα lockdown θα ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα»

9 Φεβρουαρίου, 2021 6:33 ΜΜ
More videos

Υπέρ ενός γενικού lockdown τάχθηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, προκείμενου όπως είπε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα.

Θετικός στην επιβολή ενός νέου γενικού lockdown εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης 9/2 στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως πρέπει να κάνουμε το lockdown τύπου Μαρτίου για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα, που θα έχει κόστος και οικονομικό και στο σύστημα υγείας.

Lockdown για να ακούσουμε καμπάνες το Πάσχα

«Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση» υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος και σημείωσε ότι ιδανικά το lockdown θα πρέπει να διαρκέσει 2-4 βδομάδες.

«Το καινούριο στέλεχος του κορονοϊού κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια.», τόνισε και προσέθεσε πως «αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα».

Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι μια καθολική απαγόρευση πρέπει να συμβεί το συντομότερο, είπε ότι η άποψη της επιτροπής για το lockdown είναι μειοψηφική.

Ακολουθήστε μας στο facebook: