Έβρος: Λύσσαξαν στην Τουρκία με τον τεράστιο Σταυρό στη Νέα Βύσσα

19 Σεπτεμβρίου, 2020 11:16 ΜΜ
More videos

Ο μεγάλος φωτεινός Σταυρός τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές, έκανε τους Τούρκους να… λυσσάξουν κυριολεκτικά.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του φερεφώνου του Ερντογάν, της εφημερίδας Yeni Safak, η οποία έκανε λόγο για «νέα πρόκληση» της Ελλάδας. Η τουρκική εφημερίδα  αναφερόμενη στον τεράστιο Σταυρό που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου σχολιάζει στο σχετικό ρεπορτάζ της: «Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι ‘οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν’. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία».

Και τα λένε αυτά ποιοί; Οι Τούρκοι, οι οποίοι επιδίδονται σε ψυχολογικό πόλεμο, με τους στρατοχωροφύλακες να έχουν τοποθετήσει τεράστια ηχεία στα σύνορα και να βάζουν στο τέρμα εμβατήρια και αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στη νύχτα, να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα και να πυροβολούν στον αέρα.

Το πόσο τους… ζόρισε και τους έκανε να λυσσάξουν αποδεικνύει πόσο σωστή και πετυχημένη ήταν η απόφαση να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος Σταυρός σε τόσο ψηλό σημείο και μάλιστα φωτισμένος το βράδυ, ώστε να τον βλέπουν αρκετά χιλιόμετρα μέσα στην Τουρκία.

Πηγή: newsbreak.gr